GOTOVO JE NOVO: Čokoladna eksplozija z zavitkom presenečenja
Teden je naokoli, in če se je zdelo, da nas nič več ne more presenetit – pride tole. Mehko, toplo, hrustljavo in notri… cela tablica čokolade! Ja, prav si prebral. In ker se spodobi, jo zavijemo v pistacijo, ki doda tisto nutty piko na i. Idealno za nedeljsko razvajanje, ob kavici ali ko rabiš sladek pobeg od vsega. Ne kompliciramo – samo spečemo in uživamo.
Zavitek s čokolado in pistacijo
Sestavine (za 1 zavitek)
-
1 mlečna čokolada (300 g – s celimi lešniki ali po tvoji izbiri)
-
1 zavitek razvaljanega listnatega testa (275 g)
-
120 g pistacijevega namaza
-
1 jajce
-
2 žlici grobo mlete pistacije (za posip)
Postopek
-
Priprava osnove
Listnato testo razvij in po sredini premaži s polovico pistacijevega namaza. Na sredino položi celo čokolado in jo premaži še z drugo polovico namaza. -
Zavijanje
Testo premaži z razžvrkljanim jajcem. Nato zapri zavitek – najprej prepogni spodnji in zgornji rob, nato še levi in desni rob, da čokolado lepo objameš. Robove rahlo pritisni skupaj, da se sprimejo. -
Pečenje
Zavitek položi na pekač, obložen s papirjem za peko – z zloženo stranjo spodaj. Ponovno premaži z jajcem in potresi z grobo mleto pistacijo. -
Pečica
Peči v ogreti pečici na 190 °C, približno 22 minut, dokler ne dobi zlate barve. -
Ohladi in nareži
Zavitek malo ohladi, razreži na rezine in postrezi. Naj se čokolada razlije, kot se spodobi.

Moderen poklon slovenski tradiciji ob 34. rojstnem dnevu Slovenije.
Poglej, če ti sede 🧐
Ni komentarjev
Objavite komentar