Ko zunaj pritisne vročina, nič ne osveži bolj kot lahka solata. Ta piščančja verzija združuje hrustljavo zelenjavo, sočne koščke mesa in osvežilen jogurtovo-limonin preliv. Popoln poletni obrok, pripravljen v manj kot 30 minutah.
Sestavine (za 2 osebi)
-
2 piščančja fileja (300 g)
-
100 g češnjevih paradižnikov
-
1 manjša kumara
-
1 korenček
-
1 manjša rdeča paprika
-
2 pesti mešane listnate solate (rukola, mlada špinača)
-
2 žlici olivnega olja
-
sol, poper po okusu
Preliv
-
150 g grškega jogurta
-
sok polovice limone
-
1 žlička medu
-
sol, poper po okusu
Postopek
-
Piščanca začini s soljo in poprom ter ga speci na žaru ali ponvi (približno 5 minut na stran). Pusti, da malo počiva, nato nareži na trakove.
-
Zelenjavo nareži na manjše kose.
-
Na večjem globokem krožniku naredi posteljico iz listnate solate, obloži z zelenjavo in piščančjimi trakovi.
-
Preliv pripravi tako, da zmešaš jogurt, limono, med, sol in poper.
-
Prelij solato in postrezi takoj.
Če želiš še bolj sveže, dodaj pest sveže bazilike ali mete.
Ni komentarjev
Objavite komentar