Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Piščančja solata z jogurtovo-limoninim prelivom

Lahka piščančja solata z osvežilnim jogurtovo-limoninim prelivom, idealna izbira za vroč poletni dan.

Ko zunaj pritisne vročina, nič ne osveži bolj kot lahka solata. Ta piščančja verzija združuje hrustljavo zelenjavo, sočne koščke mesa in osvežilen jogurtovo-limonin preliv. Popoln poletni obrok, pripravljen v manj kot 30 minutah.

Sestavine (za 2 osebi)

  • 2 piščančja fileja (300 g)

  • 100 g češnjevih paradižnikov

  • 1 manjša kumara

  • 1 korenček

  • 1 manjša rdeča paprika

  • 2 pesti mešane listnate solate (rukola, mlada špinača)

  • 2 žlici olivnega olja

  • sol, poper po okusu

Preliv

  • 150 g grškega jogurta

  • sok polovice limone

  • 1 žlička medu

  • sol, poper po okusu

Postopek

  1. Piščanca začini s soljo in poprom ter ga speci na žaru ali ponvi (približno 5 minut na stran). Pusti, da malo počiva, nato nareži na trakove.

  2. Zelenjavo nareži na manjše kose.

  3. Na večjem globokem krožniku naredi posteljico iz listnate solate, obloži z zelenjavo in piščančjimi trakovi.

  4. Preliv pripravi tako, da zmešaš jogurt, limono, med, sol in poper.

  5. Prelij solato in postrezi takoj.


0.0/ 5 (0)

Če želiš še bolj sveže, dodaj pest sveže bazilike ali mete.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo