Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Poletna goveja obara z mladim korenjem in stročjim fižolom

Poletna goveja obara z mladim korenjem in stročjim fižolom je lahkotna, a nasitna jed, ki združuje klasičen okus z živahnimi poletnimi pridelki.

Za konec tedna prija nekaj toplega in domačega – a brez pretežkosti. Ta poletna goveja obara je lahkotnejša različica klasične, saj vsebuje veliko zelenjave in nežno kuhano govedino. Mlad korenček in stročji fižol dodata jedi barvitost, sladkobo in hrustljavost, vse skupaj pa se lepo poveže v krepak, a svež okus.

Krožnik poletne goveje obare z vidnimi koščki mesa, mladim korenjem in stročjim fižolom v bogati, a svetlejši omaki

Sestavine (za 2–3 osebe)

  • 300 g govejega plečeta ali bočnika (na kocke)

  • 2 mlada korenčka

  • 150 g stročjega fižola

  • 1 srednja čebula

  • 2 stroka česna

  • 2 žlici olja

  • 1/2 žličke mlete rdeče paprike

  • sol, poper po okusu

  • 1 lovorjev list

  • 500 ml goveje jušne osnove ali voda + jušna kocka

  • peteršilj za posip

Postopek priprave

  1. Priprava mesa: Na olju v večji kozici najprej popeci čebulo, nato dodaj česen in na kocke narezano govedino. Praži 7 minut, da se meso lepo zapeče.

  2. Začinjevanje: Dodaj mleto papriko, sol, poper in lovorjev list. Prelij z jušno osnovo ali vodo + jušna kocka, pokrij in kuhaj 35–40 minut, da se meso zmehča.

  3. Dodajanje zelenjave: Medtem nareži mlad korenček na kolesca in stročji fižol na 3–4 cm dolge kose. Dodaj juhi, premešaj in kuhaj še 10 minut, da se zelenjava zmehča, a ostane čvrsta.

  4. Zaključek: Preveri začimbe in po potrebi dodaj še malo soli ali popra. Posuj s sveže nasekljanim peteršiljem in postrezi s kosom kruha ali kuhanim krompirjem.

Če želiš obaro nekoliko zgostiti, na koncu dodaj žličko krompirjevega škroba, raztopljenega v malo hladne vode, in zavri.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo