Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Testenine z brokolijem in orehi v kremni omaki iz rikote

Hitre testenine z brokolijem, rikoto in orehi v kremni omaki – preprosta vegetarijanska jed, pripravljena v manj kot 30 minutah.

Ko želiš na hitro nekaj okusnega, zelenega in kremastega – so te testenine popolna rešitev. Brokoli ostane rahlo hrustljav, rikota poskrbi za nežno omako, orehi pa dodajo tisti prijetni "crunch", ki naredi vse skupaj bolj zanimivo. Kosilo, ki je pripravljeno v 20 minutah, a si ga boš zapomnil.

Ploščat krožnik s testeninami, brokolijem in kremasto omako iz rikote, posuto z grobo nasekljanimi orehi

Sestavine (za 2 osebi)

  • 180 g testenin (najbolje peresniki)

  • 1 srednje velik brokoli

  • 150 g rikote

  • 2 žlici naribanega parmezana

  • 2 žlici olivnega olja

  • 1 strok česna

  • 40 g grobo sesekljanih orehov

  • sol, poper, muškatni orešček po okusu

  • po želji: limonina lupinica ali sok

Postopek priprave

  1. Skuhaj testenine
    V osoljeni vodi skuhaj testenine po navodilih na embalaži. Približno 3 minute pred koncem kuhanja dodaj še brokolijeve cvetke, narezane na manjše koščke. Ko so testenine kuhane al dente, vse skupaj odcedi, prihrani malo vode od kuhanja.

  2. Pripravi omako
    V večji ponvi segrej olivno olje, dodaj drobno sesekljan česen in ga nežno prepraži, da zadiši (pazi, da ne porjavi). Dodaj rikoto, parmezan, ščepec muškatnega oreščka ter 2–3 žlice vode od kuhanja. Mešaj, da nastane kremna omaka.

  3. Združi
    V omako dodaj testenine z brokolijem in nežno premešaj. Po potrebi dodaj še malo vode od kuhanja, da se vse lepo poveže. Na koncu dodaj sesekljane orehe in po želji limonino lupinico ali nekaj kapljic limoninega soka za svežino.

  4. Postrezi
    Postrezi vroče, po vrhu potresi še malo parmezana ali dodatnih orehov.

Za še bolj razkošen okus lahko del rikote zamenjaš s kremnim sirom ali dodaš žličko tartufate. Orehe lahko tudi na hitro popražiš na suhi ponvi – aroma bo močnejša.

JAGODE
NOR NA PITE

Sočna, sladko-kisla jagodna pita z drobljencem na vrhu – hrustljava skorjica, mehka sredica in sadni poljub v vsakem grižljaju. Idealna za poletno jesenske dni ali kadarkoli si zaželiš nekaj tolažilno sadnega...

Poglej, če ti sede 🧐
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo