Polenta je tista skromna klasika, ki pa jo z nekaj triki zlahka dvignemo na novo raven. Ko se vmeša maslo, dodajo gobe in zaključi s parmezanom, je rezultat kremast, dišeč in neverjetno tolažilen obrok. Popoln za sredi tedna, ko si želimo nekaj domačega, a brez kompliciranja.
Sestavine (za 2 osebi)
-
120 g polente (instant)
-
400 ml vode
-
200 ml mleka
-
1 žlica masla
-
200 g rjavih šampinjonov
-
2 stroka česna
-
2 žlici oljčnega olja
-
30 g naribanega parmezana
-
sol, poper po okusu
-
grobo zrezan svež peteršilj
Postopek priprave
-
Skuhaj polento: V manjši lonec zavri vodo in mleko, rahlo posoli. Med nenehnim mešanjem počasi vsipaj polento. Kuhaj 2–3 minute (če je instant), da se zgosti. Dodaj žlico masla in premešaj.
-
Pripravi gobe: Na ponvi segrej oljčno olje, dodaj nasekljan česen, nato pa še na rezine narezane gobe. Praži jih približno 8 minut, dokler ne spustijo vode in se rahlo zapečejo. Soli, popraj.
-
Združi: Polento serviraj v globok krožnik, čez naloži gobe in posuj z naribanim parmezanom in s svežim peteršiljem.
Če želiš jed še bolj bogato, v polento vmešaj tudi žlico kisle smetane ali malo smetane za kuhanje. Za bolj hrustljavo noto lahko dodaš še popečeno panceto ali drobtine s česnom.

Načrtuj okusno! Vsak teden novi tedenski meni po dnevih...
Poglej, če ti sede 🧐
Ni komentarjev
Objavite komentar