Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Kremna polenta z gobami in parmezanom

Kremna polenta z maslenimi gobami in parmezanom – hitro pripravljena tolažilna jed za sredin odmor.

Polenta je tista skromna klasika, ki pa jo z nekaj triki zlahka dvignemo na novo raven. Ko se vmeša maslo, dodajo gobe in zaključi s parmezanom, je rezultat kremast, dišeč in neverjetno tolažilen obrok. Popoln za sredi tedna, ko si želimo nekaj domačega, a brez kompliciranja.

Kremna polenta, prelita z maslenimi gobami in potresena s sveže naribanim parmezanom, postrežena na krožniku

Sestavine (za 2 osebi)

  • 120 g polente (instant)

  • 400 ml vode

  • 200 ml mleka

  • 1 žlica masla

  • 200 g rjavih šampinjonov

  • 2 stroka česna

  • 2 žlici oljčnega olja

  • 30 g naribanega parmezana

  • sol, poper po okusu

  • grobo zrezan svež peteršilj

Postopek priprave

  1. Skuhaj polento: V manjši lonec zavri vodo in mleko, rahlo posoli. Med nenehnim mešanjem počasi vsipaj polento. Kuhaj 2–3 minute (če je instant), da se zgosti. Dodaj žlico masla in premešaj.

  2. Pripravi gobe: Na ponvi segrej oljčno olje, dodaj nasekljan česen, nato pa še na rezine narezane gobe. Praži jih približno 8 minut, dokler ne spustijo vode in se rahlo zapečejo. Soli, popraj.

  3. Združi: Polento serviraj v globok krožnik, čez naloži gobe in posuj z naribanim parmezanom in s svežim peteršiljem.

Če želiš jed še bolj bogato, v polento vmešaj tudi žlico kisle smetane ali malo smetane za kuhanje. Za bolj hrustljavo noto lahko dodaš še popečeno panceto ali drobtine s česnom.

HITRA KOSILA
Hitra kosila končana v manj kot 30-ih minutah!

Načrtuj okusno! Vsak teden novi tedenski meni po dnevih...

Poglej, če ti sede 🧐
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo