Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Zelenjavna enolončnica s fižolom in koruzo

Topla zelenjavna enolončnica s fižolom in koruzo – preprosta, nasitna in popolna za mirno nedeljsko kosilo.

Nedelja je čas za počasnejše obroke, a tudi tokrat lahko pripravimo nekaj preprostega in hranljivega v manj kot pol ure. Zelenjavna enolončnica s fižolom in koruzo je odlična izbira, saj je polna vlaknin in vitaminov, hkrati pa nas lepo nasiti. To je jed, ki spominja na domačnost in se odlično prileže ob počasnem popoldnevu. Najboljše pa je, da jo lahko pripravite vnaprej in pogrejete, ko pride čas za kosilo.

Sestavine (za 2 osebi)

  • 1 konzerva fižola (400 g)

  • 1 konzerva koruze (400 g)

  • 2 korenčka

  • 1 čebula

  • 1 krompir

  • 700 ml zelenjavne jušne osnove ali voda in ena jušna kocka

  • 1 lovorjev list

  • 2 žlici olja

  • sol in poper po okusu

Postopek

  1. Čebulo drobno nasekljajte.

  2. V loncu segrejte olje in na njem prepražite čebulo, da postekleni.

  3. Dodajte na kocke narezan krompir in korenček ter pražite nekaj minut.

  4. Zalijte z zelenjavno osnovo, dodajte lovorjev list in kuhajte 15 minut.

  5. Vmešajte fižol in koruzo ter kuhajte še 10 minut.

  6. Začinite s soljo in poprom ter postrezite toplo.

Dodajte žličko dimljene paprike za bogatejši, skoraj “čili” okus.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo