Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Bučne kroglice s kostanji in kremnim nadevom

Hrustljave bučne kroglice s kostanji in kremnim nadevom – jesenska jed, ki združuje tradicijo in sodobne okuse.

Te bučne kroglice s kostanji so pravo jesensko razvajanje – hrustljave od zunaj, mehke in kremne v sredini. Osnova iz kostanja in buče prinaša oreškast, naravno sladek okus, ki se čudovito ujame z nežnim kremnim nadevom z drobnjakom. Popolne so kot topla predjed, priloga ali lahkotno kosilo.

Sestavine (za približno 12 kroglic)

Za zunanji del:

  • 18 svežih kostanjev
  • 150 g naribane buče hokaido
  • 4 žlice drobljenih ovsenih kosmičev
  • 2 žlici mletih lanenih semen
  • 1 žlica gorčice
  • 4 žlice sojine omake
  • 2 šalotki, drobno sesekljani
  • 2 stroka česna, drobno sesekljana
  • sol in poper po okusu 
  • 1 ščep muškatnega oreščka

Za nadev:

  • kremni sir (lahko tudi rastlinski)
  • drobno zrezan drobnjak
  • ščepec soli
Bistvo – spletna trgovina
Vse KUHLA izdaje na enem mestu
PDF in tisk – preizkušeni recepti po moje.
💡 Ob naročilu dveh izdelkov se dražji obračuna s popustom −20%
Nakupuj zdaj

Postopek

  1. Pečico segrej na 200 °C. Na vsakem kostanju zareži majhen križ in jih peci 20–25 minut, da se lupine rahlo odprejo.
  2. Kostanje olupi še tople in jih drobno nasekljaj.
  3. V večji skledi zmešaj kostanje, naribano bučo, ovsene kosmiče, lanena semena, gorčico, sojino omako, šalotko in česen. Začini s soljo, poprom in muškatnim oreščkom. Če je masa presuha, dodaj malo vode.
  4. Pusti počivati 10–15 minut, da ovseni kosmiči in lanena semena vpijejo tekočino in zmes postane bolj kompaktna.
  5. V manjši skledi zmešaj kremni sir, drobnjak in ščepec soli.
  6. Z rokami oblikuj majhne kupčke bučno-kostanjeve mase, v sredino dodaj malo nadeva in previdno oblikuj kroglice.
  7. Na ponvi segrej malo olja in kroglice ocvri do zlato rjave barve z vseh strani. Postrezi tople.

0.0/ 5 (0)

Za dodatno hrustljavost lahko kroglice pred peko povaljaš v drobtinah. Odlične so z jogurtovo omako z zelišči ali kot priloga k pečeni zelenjavi.

 

SEZONSKO

Kostanj: vsi moji recepti na enem mestu

Kremna juha, slani pire, sladice in še več. Odkrij preizkušene ideje za toplo jesensko kuhinjo.

Poglej kostanjeve recepte ➜

FAQ – Pogosta vprašanja o bučnih kroglicah s kostanji

1. Ali lahko kroglice namesto cvrtja spečem v pečici?
Seveda. Položi jih na pekač, obložen s papirjem za peko, rahlo premaži z oljem in peci pri 200 °C približno 20–25 minut, dokler niso zlato rjave.

2. Kako jih lahko pripravim v popolnoma rastlinski različici?
Namesto navadnega kremnega sira uporabi rastlinski sir ali kremni namaz iz indijskih oreščkov. Rezultat bo enako kremast.

3. Ali lahko uporabim drugo vrsto buče?
Da, primerne so tudi maslenka (butternut) ali muškatna buča, le poskrbi, da je fino naribana in dobro odcejena.

4. Kako jih lahko shranim?
Hranijo se lahko v hladilniku do 3 dni. Pred serviranjem jih pogrej v pečici ali na ponvi, da spet postanejo hrustljave.

5. S čim se kroglice najbolje podajo?
Odlične so z jogurtovo zeliščno omako, svežo solato ali kot priloga k pečeni zelenjavi.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo