Udobje na žlico. Preprosta, nasitna in nežno kremasta – del fižola zmešamo, da postane svilnata.
Sestavine (za 2 osebi)
- 1 pločevinka belega fižola (400 g)
- 1 korenček, narezan na kocke
- ½ pora, narezanega na kolute
- ¼ gomolja zelene, na kocke
- 1 lovorjev list
- 1 žlica olja
- sol in poper po okusu
Postopek
- V kozici segrej olje, dodaj zelenjavo in praži 5–6 minut.
- Dodaj fižol s tekočino iz konzerve, lovor, sol in poper. Dolij po potrebi malo vode.
- Kuhaj 12–15 minut. Odvzemi nekaj fižola, stlači in vrni za kremasto teksturo.
- Odstrani lovor in po okusu dosoli.
Namig: Zraven paše česnov kruh ali žlica jogurta na vrhu.

KUHLA • 7 IZDAJI
Še več idej za ...
Okusne kombinacije za razvajanje v domačem okolju
Poglej ponudbo
Ni komentarjev
Objavite komentar