Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Piškoti s pinjolami – hrustljavi, masleni in klasično popolni

Masleni piškoti s pinjolami – hrustljavi zunaj, mehki znotraj. Klasičen italijanski recept za preproste, elegantne piškote z oreškastim okusom.
Piškoti s pinjolami so ena tistih italijanskih klasik, ki te očarajo z vsakim grižljajem. Masleni, rahlo hrustljavi zunaj, mehki znotraj in dopolnjeni z nežno oreškastim okusom pinjol – preprosti, a elegantni. Idealni za praznične dni, popoldanski čaj ali ob skodelici espressa.

Piškoti s pinjolami

Sestavine (za približno 16 piškotov)

  • 100 g masla sobne temperature

  • 80 g sladkorja v prahu

  • 1 jajce

  • 1 žlička vanilijevega ekstrakta

  • 200 g gladke moke

  • 1 žlička pecilnega praška

  • ščepec soli

  • 3 zvrhane žlice pinjol

  • mleti sladkor za posip

Piškoti s pinjolami – hrustljavi, masleni in klasično popolni

Postopek priprave

  1. Maslo in sladkor v prahu z električnim mešalnikom penasto stepemo.

  2. Dodamo jajce in vanilijev ekstrakt, ponovno dobro premešamo, da dobimo gladko zmes.

  3. V drugi skledi zmešamo moko, pecilni prašek in sol, nato suhe sestavine postopoma vmešamo v masleno zmes – dobimo mehko testo.

  4. Iz testa oblikujemo majhne kroglice (teža približno 25 g).

  5. Vsako kroglico položimo na pekač in na vrh dodamo pinjole, ki jih rahlo pritisnemo v testo.

  6. Piškote s presledki razporedimo na peki papir in jih malenkost sploščimo.

  7. Pečemo v ogreti pečici na 175 °C (zgoraj/spodaj) 12–15 minut, da rahlo zlato porjavijo po robovih.

  8. Piškote pustimo, da se ohlajajo kar na pekaču. Pred serviranjem jih na rahlo posujemo z mletim sladkorjem.

    0.0/ 5 (0)

 Namig

  • Za bolj izrazit okus lahko pinjole predhodno rahlo popražiš v suhi ponvi.

  • Če želiš bolj enakomerne piškote, testo pred oblikovanjem za 15 minut postavi v hladilnik.

PDF Kuhla – Rola se mi: ideje za tortilje
BISTVO • PDF KUHLA

Rola se mi — še več idej za tortilje

30+ hitrih, okusnih kombinacij za malice, kosila in večerje.

Poglej ponudbo

SEZONSKO

Kostanj: vsi moji recepti na enem mestu

Kremna juha, slani pire, sladice in še več. Odkrij preizkušene ideje za toplo jesensko kuhinjo.

Poglej kostanjeve recepte ➜
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo