Sestavine (za približno 16 piškotov)
-
100 g masla sobne temperature
-
80 g sladkorja v prahu
-
1 jajce
-
1 žlička vanilijevega ekstrakta
-
200 g gladke moke
-
1 žlička pecilnega praška
-
ščepec soli
-
3 zvrhane žlice pinjol
-
mleti sladkor za posip
Postopek priprave
-
Maslo in sladkor v prahu z električnim mešalnikom penasto stepemo.
-
Dodamo jajce in vanilijev ekstrakt, ponovno dobro premešamo, da dobimo gladko zmes.
-
V drugi skledi zmešamo moko, pecilni prašek in sol, nato suhe sestavine postopoma vmešamo v masleno zmes – dobimo mehko testo.
-
Iz testa oblikujemo majhne kroglice (teža približno 25 g).
-
Vsako kroglico položimo na pekač in na vrh dodamo pinjole, ki jih rahlo pritisnemo v testo.
-
Piškote s presledki razporedimo na peki papir in jih malenkost sploščimo.
-
Pečemo v ogreti pečici na 175 °C (zgoraj/spodaj) 12–15 minut, da rahlo zlato porjavijo po robovih.
-
Piškote pustimo, da se ohlajajo kar na pekaču. Pred serviranjem jih na rahlo posujemo z mletim sladkorjem.
Namig
Za bolj izrazit okus lahko pinjole predhodno rahlo popražiš v suhi ponvi.
Če želiš bolj enakomerne piškote, testo pred oblikovanjem za 15 minut postavi v hladilnik.
Rola se mi — še več idej za tortilje
30+ hitrih, okusnih kombinacij za malice, kosila in večerje.


Ni komentarjev
Objavite komentar