Cimetove zvezdice so eni tistih piškotov, ki že na pogled oddajajo praznično toplino. Nežne, mandljeve, rahlo hrustljave in z značilnim cimetovim vonjem – to je klasika, ki v decembru nikoli ne razočara.
Snežno bela glazura jim da pravljičen videz, zato so idealne za praznične pladnje, darila ali kot sladek trenutek zase ob skodelici čaja. Priprava je preprosta, rezultat pa vedno deluje, kot da si se zelo potrudil.
Cimetove zvezdice so stalnica v projektu KUHLA – Naj se blešči in diši – in popolna izbira, ko želiš nekaj tradicionalnega, lepega in neverjetno okusnega.
Cimetove zvezdice
Nežne, mandljeve, cimetne zvezdice s snežno belo glazuro – popolni praznični piškoti, ki ostanejo mehki in aromatični tudi več tednov.
Sestavine
- 3 beljaki
- 250 g sladkorja v prahu
- 300 g mletih mandljev
- 2 žlički cimeta
- 1 žlička limoninega soka
- ščepec soli
Postopek
- Beljake s ščepcem soli stepi v trd sneg.
- Postopoma dodaj sladkor v prahu in stepaj naprej, dokler ne dobiš sijoče mase.
- Približno 4 žlice beljakove mase prihrani za glazuro.
- V preostali masi nežno vmešaj mlete mandlje, cimet in limonin sok.
- Testo razvaljaj na pomokani površini (cca 1 cm debeline).
- Z modelčkom izreži zvezdice in jih položi na pekač, obložen s papirjem za peko.
- Vsako zvezdico premaži s prihranjeno beljakovo maso.
- Peci v pečici, segreti na 150 °C, približno 12–15 minut. Piškoti naj ostanejo svetli, glazura pa naj se posuši.

Ni komentarjev
Objavite komentar