Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Cimetove zvezdice – mandljevi piškoti s cimetom in snežno belo glazuro

Nežne cimetove zvezdice z mandlji in snežno belo glazuro – rahlo hrustljavi praznični piškoti, popolni za božične pladnje in sladko domače darilo.

Cimetove zvezdice so eni tistih piškotov, ki že na pogled oddajajo praznično toplino. Nežne, mandljeve, rahlo hrustljave in z značilnim cimetovim vonjem – to je klasika, ki v decembru nikoli ne razočara.

Snežno bela glazura jim da pravljičen videz, zato so idealne za praznične pladnje, darila ali kot sladek trenutek zase ob skodelici čaja. Priprava je preprosta, rezultat pa vedno deluje, kot da si se zelo potrudil.

Cimetove zvezdice so stalnica v projektu KUHLA – Naj se blešči in diši – in popolna izbira, ko želiš nekaj tradicionalnega, lepega in neverjetno okusnega.

Cimetove zvezdice

Nežne, mandljeve, cimetne zvezdice s snežno belo glazuro – popolni praznični piškoti, ki ostanejo mehki in aromatični tudi več tednov.

Sestavine

  • 3 beljaki
  • 250 g sladkorja v prahu
  • 300 g mletih mandljev
  • 2 žlički cimeta
  • 1 žlička limoninega soka
  • ščepec soli

Postopek

  1. Beljake s ščepcem soli stepi v trd sneg.
  2. Postopoma dodaj sladkor v prahu in stepaj naprej, dokler ne dobiš sijoče mase.
  3. Približno 4 žlice beljakove mase prihrani za glazuro.
  4. V preostali masi nežno vmešaj mlete mandlje, cimet in limonin sok.
  5. Testo razvaljaj na pomokani površini (cca 1 cm debeline).
  6. Z modelčkom izreži zvezdice in jih položi na pekač, obložen s papirjem za peko.
  7. Vsako zvezdico premaži s prihranjeno beljakovo maso.
  8. Peci v pečici, segreti na 150 °C, približno 12–15 minut. Piškoti naj ostanejo svetli, glazura pa naj se posuši.
Moj namig: Da bo glazura ostala res snežno bela, peci na nižji temperaturi in raje malo dlje. Piškoti v pločevinasti škatli zdržijo do tri tedne – zato jih brez skrbi spečeš vnaprej in imaš mirno dušo do božiča.
0.0/ 5 (0)
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo