Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Zlati piščančji zrezki z ajdovo kašo in solato

Zlati piščančji zrezki z ajdovo kašo – hitro, hrustljavo in popolno nedeljsko kosilo.

Nedelja je dan za klasiko – a v hitri in lažji obliki. Zlati piščančji zrezki so hrustljavi zunaj in sočni znotraj, ajdova kaša pa doda prijetno orehovo aromo in veliko hranil. Sveža listnata solata prinese ravno prav svežine in naredi jed popolno za zaključek tedna ter lep uvod v novega.

Sestavine (za 2 osebi):

  • 2 manjša piščančja fileja (300 g)
  • 1 jajce
  • 100 g zdrobljenih koruznih kosmičev
  • 2 žlici pirine moke
  • 150 g ajdove kaše
  • 2 pesti mešane listnate solate + polovica naribanega korenja
  • olje za cvrtje
  • sol, poper, česen granulat
  • 30 g naribanega parmezana
  • Solatna omaka: 3 žlice olivnega olja, 3 žlice limoninega soka, sol, poper

Postopek priprave:

  1. Priprava piščanca: Fileja narežemo na manjše zrezke, jih potolčemo in začinimo s soljo, poprom in česnom.
  2. Paniranje: Pripravimo tri posode – eno z jajcem, eno z moko in eno s koruznimi kosmiči. Zrezke povaljamo v moki, potopimo v jajce in povaljamo v kosmičih.
  3. Cvrtje: V ponvi segrejemo olje in zrezke cvremo 4 minute na vsaki strani, da postanejo zlato hrustljavi.
  4. Kuhanje ajdove kaše: Kašo skuhamo v razmerju 1 : 2 (kaša : voda) – 5 minut kuhanja in 8 minut počivanja pod pokrovom.
  5. Priprava solate: Solato operemo, posušimo in prelijemo z limonino-olivno omako.
  6. Postrežba: Na krožnik damo ajdovo kašo, nanjo položimo zrezke, dodamo solato in potrosimo parmezan.

Nasvet:

Ajdovo kašo lahko obogatimo s praženimi šampinjoni. Zrezke lahko pripravimo tudi v pečici (200°C, 20 minut). Za lažjo verzijo smetano nadomestimo z jogurtom.

PRIPRAVE NA DECEMBER

Najbolj čaroben del leta – pod kontrolo, brez panike

Ideje za darila, logistični načrti, trendski okraski, brezstresni nasveti in drobni triki za praznično mizo. Vse decembrske vsebine na enem mestu – da bo tvoj december res topel, urejen in malo manj nor.

Razišči decembrske članke
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo