Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Linški piškoti – krhki, marmeladni in čisto praznični

Krhki linški piškoti, polnjeni z marmelado. Klasični praznični piškoti za decembrsko peko, pladnje piškotov in domača darila iz kuhinje.

Linški piškoti so klasika, ki nikoli ne razočara. Krhko testo, ki se kar stopi v ustih, in sladko-svež nadev iz marmelade ustvarita popolno praznično kombinacijo.

Najlepše pri njih je, da jih lahko izrežeš v različnih oblikah – srčki, zvezdice ali krogci – in z vsakim krožnikom piškotov ustvariš pravo praznično dekoracijo. Ti piškoti so tako lepi na pogled kot dobri za pojest.

Linški piškoti so tudi nepogrešljiv del projekta KUHLA – Naj se blešči in diši: idealni so za praznične pladnje, darilne škatle ali kot tisti “posebni piškot”, ki ga prihraniš za kavo ob koncu dneva.

Linški piškoti

Klasični krhki linški piškoti, polnjeni z marmelado, ki se kar stopijo v ustih. Izberi svoje najljubše oblike in ustvari prazničen krožnik piškotov, ki navduši na pogled in po okusu.

Sestavine

  • 300 g gladke moke
  • 200 g masla (hladnega, narezanega na kocke)
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 1 vaniljev sladkor
  • 2 rumenjaka
  • ščepec soli
  • naribana lupinica 1 limone
  • 150 g marelične ali malinove marmelade (za nadev)
  • sladkor v prahu (za posip)

Postopek

  1. V večji posodi zmešaj moko, sladkor v prahu, vaniljev sladkor, sol in limonino lupinico.
  2. Dodaj maslo in ga s prsti vgneti v moko, da nastane drobljiva zmes.
  3. Primešaj rumenjaka in hitro zgneti testo. Če je presuho, dodaj žlico hladne vode.
  4. Testo oblikuj v kepo, zavij v folijo in pusti počivati v hladilniku vsaj 1 uro.
  5. Pečico segrej na 180 °C. Testo razvaljaj na pomokani površini in izreži poljubne oblike. Polovici izrezanih piškotov na sredini izreži še manjšo zvezdo, krog ali srček.
  6. Piškote peci 8–10 minut, da rahlo porumenijo, nato jih ohladi na rešetki.
  7. Na spodnji del piškota namaži marmelado in pokrij z zgornjim izrezanim delom.
  8. Po vrhu posuj sladkor v prahu.
Moj namig: Če želiš, da se linški piškoti še lepše postrežejo, uporabi različne marmelade: malinovo za rdečo, marelično za oranžno, ribezovo za temnejši kontrast. V pločevinasti škatli ostanejo krhki več tednov.
0.0/ 5 (0)
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo