Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Vaniljevi rogljički – klasični praznični piškoti, ki se stopijo v ustih

Klasični vaniljevi rogljički, ki se stopijo v ustih – krhki, dišeči in popolni za praznično peko v sklopu KUHLA – Naj se blešči in diši.

Vaniljevi rogljički so med najbolj prepoznavnimi prazničnimi piškoti. Krhki, oreškasti in posuti s puhastim vaniljevim sladkorjem se kar stopijo v ustih. Njihova lunasta oblika ni le lepa na pogled, ampak prinaša tisto domačo, praznično toplino, ki vedno zmaga.

Tako kot mnogi drugi praznični klasiki so tudi vaniljevi rogljički nepogrešljiv del projekta KUHLA – Naj se blešči in diši: popolni so za praznične pladnje, darilne škatle ali kot tisti “posebni piškot”, ki ga prihraniš za trenutek ob kavi.

Rogljičke vedno povaljaj, ko so še topli – tako se sladkor bolje oprime.
V pločevinasti škatli zdržijo več tednov in z vsakim dnem postajajo še bolj aromatični.

Vaniljevi rogljički – klasični praznični piškoti, ki vedno zmagajo

Sestavine

  • 280 g gladke moke

  • 100 g mletih orehov (ali lešnikov/mandljev)

  • 80 g sladkorja v prahu

  • 200 g masla (hladnega, narezanega na kocke)

  • 2 rumenjaka

  • ščepec soli

  • sladkor v prahu + vaniljev sladkor (za posip)

Postopek

  1. V posodi zmešaj moko, mlete orehe, sladkor v prahu in ščepec soli.

  2. Dodaj hladno maslo in ga vgneti v moko, da nastane drobljiva zmes.

  3. Dodaj rumenjaka in hitro zgneti testo.

  4. Oblikuj kepo, zavij jo v folijo in pusti počivati v hladilniku vsaj 1 uro.

  5. Pečico segrej na 180 °C.

  6. Iz testa oblikuj majhne svaljke in jih upogni v rogljičke.

  7. Položi jih na pekač, obložen s papirjem za peko, in peci 10–12 minut, da rahlo porumenijo.

  8. Še tople rogljičke povaljaj v mešanici sladkorja v prahu in vaniljevega sladkorja.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo