Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Čokoladni keksi

Preprosto za pripravo, krhko in nadvse slastno v obliki čokoladnih piškotov z mandlji.
TESTO
150 g moke tip 500
100 g masla
50 g kristalnega sladkorja
1 ščepec soli
30 g čokolade pol temne pol bele
20 g mletih mandljev
OSTALO
bela čokolada, mleti mandlji


PRIPRAVA
V posodo stresemo moko, sladkor in sol. Dodamo maslo, ki je bilo nekaj časa na sobni temperaturi. Z roko premešamo, da nastanejo testne grudice. Stresemo na delovno površino.
Dodamo mlete mandlje in na tanko zrezano belo in temno čokolado.
Z roko dobro pregnetemo, da dobimo prožno testo. Kepo testa zavijemo v PVC folijo in postavimo za 20 minut v hladilnik.
Krhko testo razrežemo na tri enake dele. Iz vsakega naredimo en velik svaljk. Nato, jih razrežemo na dva centimetra velike koščke (velikost njoka). Vsak košček testa s prstom nežno pritisnemo, da se nekoliko splošči in dobi udrtino. V vsako udrtino položimo po nekaj koščkov bele čokolade, ki smo jo narezali na tanke rezine. Potrosimo z mandlji.
Kekse položimo na pekač, postavimo v ogreto pečico na 190°C, za 11 minut.
Print Friendly and PDF
-->
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]