Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Hrustljava sadna torta

Kombinacija hrustljavih oblatov iz rdeče pese, kremnega sira mascarpone, jagod, malin, borovnic in listov sveže mete ponuja popoln in osvežujoč okus.
KAJ POTREBUJETE ZA PRIPRAVO ZELO OKUSNE TORTE?

PESINI OBLATI
240 g kristalnega sladkorja
125 g moke tip 500
125 ml 100% soka rdeče pese
110 g masla
NADEV ZA TORTO
300 g jagod
125 g malin
125 g borovnic
1 marakuja
500 g kremnega sira mascarpone
250 ml sladke smetane
liste sveže mete cca 7 vejic


POSTOPEK PRIPRAVE - HRUSTLJAVI OBLATI IZ RDEČE PESE
V posodo stresemo kristalni sladkor in moko. Premešamo. Nato prelijemo s sokom rdeče pese. Z električnim mešalnikom, na najvišji hitrosti, mešamo 8 minut. Postopoma dodajamo stopljeno maslo. Na najvišji hitrosti mešamo še 6 minut, da dobimo popolnoma gladko zmes.
Pripravljeno zmes prelijemo v drugo posodo, pokrijemo s PVC folijo in postavimo v hladilnik, za najmanj 3 ure.
Odrežemo kos peki papirja in ga položimo na pekač. Na pekaču naredimo kupček iz ene tretjine mase. S pomočjo žlice oblikujemo krog, premera 14 centimetrov. Pekač postavimo v ogreto pečico na 175°C, za 12 minut. Nato postopek ponovimo še z drugo in tretjo tretjino.
Pečico ugasnemo. Oblate preložimo na pekač in ga položimo v pečico. Ko se pečica in oblati ohladijo so pripravljeni za uporabo.
Pripravljeno zmes imate lahko shranjeno v hladilniku, do 6 dni. Bolj je ohlajena, lepše oblate boste dobili.
Če boste oblate uporabili kasneje ali naslednji dan, jih shranite v suh prostor.
Oblati so pečeni, ko dobijo nežno rjav rob in po celotni površini majhne luknjice. Čas peke od 12 do 14 minut (odvisno od vaše pečice).
POSTOPEK SESTAVLJANJA SADNE TORTE
1. Kremni sir mascarpone stresemo v posodo, prelijemo s sladko smetano in s pomočjo električnega mešalnika zmešamo v gladko zmes. 2. Jagode operemo pod tekočo vodo, dobro odcedimo, očistimo in narežemo, po dolgem, na štiri dele. 3. Borovnice in maline operemo pod tekočo vodo in dobro odcedimo. 4. Marakujo prepolovimo in v skodelico izdolbemo semena.
Oblat iz rdeče pese postavimo na servirni krožnik. Z dresirno vrečko, po celotni površini, enakomerno nabrizgamo polovico kreme. Obložimo s pripravljenimi jagodami in potrosimo z listi sveže mete.
Pokrijemo z drugim oblatom. Nanj, nabrizgamo drugo polovico kreme. Obložimo z jagodami in borovnicami ter potrosimo z listi mete.
Pripravljeno plast iz jagod in borovnic pokrijemo s tretjim oblatom iz rdeče pese. Potrosimo s semeni marakuje in listi sveže mete.
Torto razrežete na poljubne kose in jo lahko takoj servirate.
Med sestavljanjem recepture in testiranjem, sem imel kos torte v hladilniku dva oz. tri dni. Krema in sadje ter shranjevanje v hladilniku oblate navlažijo. Kljub temu, da je bil kos torte dva oz. tri dni v hladilniku, je bil še vedno zelo okusen.

Print Friendly and PDF
-->
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo