Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Hruškin tarte tatin

Pita Tarte Tatin je francoska klasika, ki vas ne bo pustila ravnodušnih, a recept sta sestavili in pripravili sestri Tatin v svoji restavraciji. Na spletu lahko naletite na kopico verzij, a pred vami je še moja!
0
Pita Tarte Tatin je francoska klasika, ki vas ne bo pustila ravnodušnih, a recept sta sestavili in pripravili sestri Tatin v svoji restavraciji. Na spletu lahko naletite na kopico verzij, a pred vami je še moja!
KAJ POTREBUJE ZA FRANCOSKO KLASIKO MED SLADICAMI?
TESTO
160 g moke tip 500
110 g masla
50 g mletega sladkorja
1 ščepec soli
2 žlici vode
NADEV
4 večje hruške
120 g rjavega sladkorja
110 g masla
sok polovice pomaranče
½ čajne žličke cimeta


POSTOPEK PRIPRAVE
V posodo stresemo moko, mleti sladkor in sol. Premešamo. Dodamo na kocke narezano maslo in pokapamo z vodo. Sestavine pregnetemo, da dobimo kepo krhkega testa. Testo zavijemo v PVC folijo ali vrečko za zamrzovanje in shranimo v hladilnik, za 30 minut.
 Hruške operemo pod tekočo vodo, osušimo, olupimo, prepolovimo in odstranimo semena. Narežemo na rezine, debeline pol centimetra.
V ponev stresemo rjavi sladkor in maslo. Na srednjem dovodu toplotne energije segrevamo toliko časa, da se sladkor stopi in rahlo karamelizira (5 minut). Med kuhanjem sladkorja, ves čas mešamo.
V karameliziran sladkor stresemo narezane hruške, potrosimo s cimetom in prelijemo s pomarančnim sokom. Kuhamo toliko časa, da se karamel raztopi in se sestavine povežejo. Med kuhanjem večkrat premešamo.
Ko boste sestavine dodali karamelu in premešali, so bodo naredile karamelne grudice. Kuhajte (cca 4 minute) toliko časa, da se grudice raztopijo. Večkrat premešajte, da pospešite topljenje karamelnih grudic.


Karamelizirane hruške stresemo v pekač (premer 26 cm), premazan z maslom. Enakomerno poravnamo po celotni površini. Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 15 minut.

Krhko testo razvaljamo v obliko kroga, velikosti pekača + 2 centimetra. Iz pečice vzamemo pekač. S testom prekrijemo hruške. Testo, ki sega čez rob, zavihamo. Z vilico nekajkrat prebodemo testo. Pekač postavimo nazaj v pečico, za 30 minut.

Pečeno hruškino pito tarte tatin pustimo 15 minut v pekaču. Nato jo stresemo na servirni krožnik, razrežemo in serviramo.



NAMIG ZA SERVIRANJE! Ob piti lahko servirate vanilijev sladoled in okrasite z listi sveže mete.

Print Friendly and PDF
-->
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo