Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Pica bageta

Kam s kruhom, starim dan ali dva? Hitra in hrustljava ideja za "party" prigrizek ob pivu, malico "TO GO" za v šolo, službo...
KAJ POTREBUJETE ZA PRIPRAVO HRUSTLJAVEGA PRIGRIZKA IZ BAGETE?
1 bageta stara dan ali dva / 300 g
200 g pasiranega paradižnika
8 rezin prešane šunke
1 slaba pest šampinjonov iz slanice
1 dobra pest ribanega sira
nekaj črnih oliv
po en ščepec soli in grobo mletega čilija
¼ čajne žličke origana


POSTOPEK PRIPRAVE OKUSNEGA PRIGRIZKA 
Bageto po robu (0.5 centimetra od zunanjega roba) zarežemo, pol centimetra globoko. Izrezan kos odstranimo.
Notranji del bagete premažemo s pasiranim paradižnikom, ki smo ga začinili s soljo, čilijem in origanom.
Notranjost bagete obložimo z rezinami šunke in s šampinjoni iz slanice. Potrosimo z ribanim sirom in obložimo z olivami. Pripravljeno bageto postavimo v ogreto pečico na 190 °C, za 12 minut.
Nadev za pica bageto lahko pripravite po svojem trenutnem navdihu. Namig: popečena zelenjava (bučke, paprika, jajčevci), tuna, siri z različnimi okusi, sveža zelišča...
Print Friendly and PDF
-->
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]