Slider

slide 21 to 26 of 11

Pečen Ananas

Sočno in okusno! Kombinacija ananasa in penic za žar ponuja popoln užitek!
Sočno in okusno! Kombinacija ananasa in penic za žar ponuja popoln užitek!
KAJ SE POTREBUJE ZA PRIPRAVO OKUSNE SLADKE NASLADE?
1 srednje velik ananas
200 g penic za žar bbq marshmallows
80 g rjavega sladkorja
4 zvrhane žlice mandljevih lističev
1 žlica kokosovega olja
1 zvrhana žlica mletega sladkorja


POSTOPEK PRIPRAVE…
Ananas olupimo in izdolbemo očesa, ki so ostala med lupljenjem. Narežemo na kolobarje, širine 2 centimetra.
Pripravljen ananas povaljamo v rjavem sladkorju. Nato ga spečemo na vroči ponvi. Položimo na pekač, ki smo ga prekrili s kosom peki papirja. Kolobarje ananasa obložimo s penicami za žar. Pekač položimo v ogreto pečico na 200 °C, za 5 minut.
Kose ananasa, v ponvi pečete na vsaki strani približno 2 minute, da sladkor na njem karamelizira.
 V vročo ponev stresemo mandljeve lističe. Dodamo kokosovo olje in pražimo toliko časa (2 minute), da lističi dobijo zlato rjavo barvo. Odstavimo iz vira toplotne energije. Potrosimo z mletim sladkorjem in premešamo.
NAMIG ZA SERVIRANJE…
Na servirni krožnik položite kos pečenega ananasa. Potrosite s praženimi lističi mandljev. Sladici lahko dodate še kepico sladoleda po lastnem izboru.
Print Friendly and PDF
-->
0 0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo