SLASTNI PREDLOGI IZ ŽIT!

[ŽITO][threecolumns]

POČASI A ZANESLJIVO PRIHAJA SEZONA SOLAT...

[SOLATA][bleft]

Kaj vse si lahko pripravite za malico TO GO...

[TO GO][threecolumns]

Pečen Ananas

Sočno in okusno! Kombinacija ananasa in penic za žar ponuja popoln užitek!
KAJ SE POTREBUJE ZA PRIPRAVO OKUSNE SLADKE NASLADE?
1 srednje velik ananas
200 g penic za žar bbq marshmallows
80 g rjavega sladkorja
4 zvrhane žlice mandljevih lističev
1 žlica kokosovega olja
1 zvrhana žlica mletega sladkorja


POSTOPEK PRIPRAVE…
Ananas olupimo in izdolbemo očesa, ki so ostala med lupljenjem. Narežemo na kolobarje, širine 2 centimetra.
Pripravljen ananas povaljamo v rjavem sladkorju. Nato ga spečemo na vroči ponvi. Položimo na pekač, ki smo ga prekrili s kosom peki papirja. Kolobarje ananasa obložimo s penicami za žar. Pekač položimo v ogreto pečico na 200 °C, za 5 minut.
Kose ananasa, v ponvi pečete na vsaki strani približno 2 minute, da sladkor na njem karamelizira.
 V vročo ponev stresemo mandljeve lističe. Dodamo kokosovo olje in pražimo toliko časa (2 minute), da lističi dobijo zlato rjavo barvo. Odstavimo iz vira toplotne energije. Potrosimo z mletim sladkorjem in premešamo.
NAMIG ZA SERVIRANJE…
Na servirni krožnik položite kos pečenega ananasa. Potrosite s praženimi lističi mandljev. Sladici lahko dodate še kepico sladoleda po lastnem izboru.
Print Friendly and PDF
-->
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj ve je že moja malenkost pripravila za NeDelo - Odprta Kuhinja?

[ODPRTA KUHINJA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]