SLASTNI PREDLOGI IZ ŽIT!

[ŽITO][threecolumns]

Sezona solat je tukaj...

[SOLATA][bleft]

Kaj vse si lahko pripravite za malico TO GO...

[TO GO][threecolumns]

Piknik jogurt - osvežujoča sladica v kozarcu

Hiter, preprost in osvežujoč namig za sladico v kozarcu, ki je okusen in kot nalašč za sezono piknikov...
KAJ SE POTREBUJE ZA PRIPRAVO OSVEŽUJOČE SLADICE V KOZARCU?
100 g ovsenih keksov z oreščki
500 ml naravnega tekočega jogurta 1.3% mlečne maščobe
1 žlica vanilijeve arome
80 g mletega sladkorja
1 čajna žlička nastrgane limetine lupine
1 zavitek instant želatine 30 g
1 zavitek liofiliziranih jagod 20 g
LIOFILIZIRANE JAGODE: liofilizacija je nizkotemperaturno sušenje zmrznjenega artikla, pri katerem se s posebnim postopkom odstrani voda, ohrani struktura, barva, aroma in sestava artikla. 
nekaj listov sveže mete
In še… 6 kozarcev za enkratno uporabo 100 ml


POSTOPEK PRIPRAVE…
Ovsene kekse stresemo na delovno površino in zdrobimo. Drobljenec natrosimo v šest kozarcev za enkratno uporabo.
Pri drobljenju si lahko pomagate s kuhinjskim valjem, jedilno žlico ali roko.
Navadni jogurt nalijemo v PVC posodo. Dodamo instant želatino, mleti sladkor, nastrgano limetino lupino in vanilijevo aromo. Dobro premešamo. Z jogurtovo zmesjo prelijemo drobljenec v kozarcih. Kozarce postavimo v hladilnik, da se jogurt strdi ter dobro ohladi.
Kozarci naj bodo v hladilniku vsaj 2 ure. Tako shranjeno imate lahko do 3 dni. Če boste imeli shranjeno dalj časa, prekrite kozarce s PVC folijo, da se ne bo naredila trda povrhnica.
 Pred serviranjem strjeno jogurtovo kremo potrosimo z jagodami in okrasimo z listi sveže mete.
Liofilizirane jagode in metine liste lahko sladici dodate že preje in ponovno shranite nazaj v hladilnik. Vendar, naj ne bo sladica nato v hladilniku več kot 4 ure. Ker se bodo jagode navlažile, skrčile in izgubile hrustljavost.
Print Friendly and PDF
-->
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj ve je že moja malenkost pripravila za NeDelo - Odprta Kuhinja?

[ODPRTA KUHINJA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]

Sladko v kozarcu vedno zažge...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]