Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Cikorija s stročjim fižolom in tofujem

Ideja za pripravo okusne, osvežujoče in nasitne solate, ki bo odlično teknila v vročih dneh.
1 šop cikorije
400 g stročjega fižola
5 redkvic
250 g tofuja
2 hruške
2 pesti listov sveže bazilike
2 stroka česna
sol
tribarvni grobo mleti poper
olivno olje
vinski kis
cvetlični med
ostrigina omaka brez glutena



Stročji fižol očistimo, operemo in skuhamo (15 min) v osoljeni vodi. Kuhan fižol odcedimo.

Cikorijo zrežemo na manjše kose, operemo v stoječi vodi in dobro odcedimo.

Cikorijo stresemo v vročo ponev, pokapamo z olivnim oljem in pražimo 4 minute. Dodamo stročji fižol, grobo sesekljan česen in premešamo. Zalijemo z mešanico vinskega kisa in vode (k 40 ml / v 60 ml). Na hitro pokuhamo (2 min) in odstavimo.

Tofu narežemo na palčke. Hruški operemo, odstranimo semena in narežemo prav tako na palčke kot tofu. Stresemo v vročo ponev, pokapamo z olivnim oljem in pražimo toliko časa, da tofu dobi zlato rjavo barvo.

Redkvice operemo in narežemo na tanke lističe.
Na servirni krožnik položimo praženo mešanico iz cikorije in stročjega fižola. Obložimo s popečenim tofujem in hruškami. Potrosimo z listi sveže bazilike in redkvice. Na koncu vse skupaj pokapamo s cvetličnim medom  in ostrigino omako.

Print Friendly and PDF
-->
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]