SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Cvetačna obara s piščancem

V začetku leta se nas večina zaobljubi, da bomo v novem letu posegali po bolj zdravi hrani... A, glej ga zlomka, tam do ene petnajstega še gre, potem pa... Torej, prvi recept v letošnjem letu obeta in mu prilepil slogan "PREPROSTO in OKUSNO" "LAHKO in ZDRAVO" "za JANUAR", ki bo veljal za večino receptur v prvem mesecu leta.
sestavine
400 g piščančjih prs
1 manjši por
2 stroka česna
1 šalotka
1 srednje veliko korenje
350 g cvetače romanesco
350 g vijolične cvetače
1 čajna žlička soli
¼ čajne žličke grobo mletega tribarvnega popra
4 brinove jagode
olivno olje


Pripravimo zelenjavo: por narežemo na tanke rezine, operemo v tekoči vodi in dobro osušimo; cvetačo razcvetkamo, operemo ter odcedimo; korenje olupimo in narežemo na manjše kocke; šalotko olupimo in narežemo na majhne kocke; česen olupimo in narežemo na tanke lističe.
V kozico stresemo na kocke narezana piščančja prsa, por, česen, šalotko in pokapamo z olivnim oljem. Pražimo 7 minut. Praženo mešanico zalijemo s 1400 ml vode in začinimo s soljo, poprom in strtimi brinovimi jagodami. Dodamo korenje. Ko tekočina zavre, kuhamo 7 minut. Nato dodamo še cvetačo in kuhamo še 7 minut.

***
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]