Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Polnozrnati pirin hlebček

Ni boljšega, od dišečega, hrustljavega in domačega kruha...
DOBITNA KOMBINACIJA… Mlačen kos pirinega kruha, maslo in sveža bazilika… 👍😋




sestavine
1 kocka svežega kvasa Fala
450 ml kefirja
450 g polnozrnate pirine moke
200 g ostre moke
50 ml bučnega olja
2 čajne žličke soli
1 čajna žlička sladkorja
30 g fino mletih in praženih bučnih semen
V kefir, sobne temperature, nadrobimo svežo kocko kvasa Fala. Dodamo sol, sladkor in premešamo, da se kvas raztopi.
V skledo stresemo pirino moko, ostro moko, bučna semena in premešamo. Prelijemo s kvasnim pripravkom, bučnim oljem ter premešamo, da dobimo testno gmoto. Gmoto stresemo na pomokano delovno površino ter z močnimi pritiski pregnetemo (8 min). 
Hlebec testa položimo na pekač, pokrijemo s krpo in pustimo počivati 25 minut.


Na hlebcu testa naredimo nekaj zarez. Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 60 minut. Pečen pirin hlebec pokrijemo in pustimo, da se ohladi.

***
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]