SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Polnozrnati pirin hlebček

Ni boljšega, od dišečega, hrustljavega in domačega kruha...
DOBITNA KOMBINACIJA… Mlačen kos pirinega kruha, maslo in sveža bazilika… 👍😋




sestavine
1 kocka svežega kvasa Fala
450 ml kefirja
450 g polnozrnate pirine moke
200 g ostre moke
50 ml bučnega olja
2 čajne žličke soli
1 čajna žlička sladkorja
30 g fino mletih in praženih bučnih semen
V kefir, sobne temperature, nadrobimo svežo kocko kvasa Fala. Dodamo sol, sladkor in premešamo, da se kvas raztopi.
V skledo stresemo pirino moko, ostro moko, bučna semena in premešamo. Prelijemo s kvasnim pripravkom, bučnim oljem ter premešamo, da dobimo testno gmoto. Gmoto stresemo na pomokano delovno površino ter z močnimi pritiski pregnetemo (8 min). 
Hlebec testa položimo na pekač, pokrijemo s krpo in pustimo počivati 25 minut.


Na hlebcu testa naredimo nekaj zarez. Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 60 minut. Pečen pirin hlebec pokrijemo in pustimo, da se ohladi.

***
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]