SLASTNI PREDLOGI IZ ŽIT!

[ŽITO][threecolumns]

Sezona solat je tukaj...

[SOLATA][bleft]

Kaj vse si lahko pripravite za malico TO GO...

[TO GO][threecolumns]

Vrtnarske sarme

Okusno in popolno nadomestilo za klasične sarme!



sestavine
1 glava kislega zelja cca 1,10kg
190 g pora
120 g rdeče podolgovate paprike špic
50 g korenja
150 g čičerike
1 konzerva paradižnikovih koščkov v lastnem soku 400g
4 stroke česna
 olivno olje
 sol
 tribarvni grobo mleti poper
 muškatni orešček
lovorjev list
Zelenjavo očistimo (por, korenje, paprika) in narežemo na majhne koščke. Nato, jo stresemo v kozico, pokapamo z olivnim oljem ter začinimo z dvema ščepcema soli in po enim ščepcem popra ter muškatnega oreščka. Pražimo 8 minut. Na koncu primešamo grobo pretlačeno čičeriko, iz konzerve.
Glavi zelja odstranimo storž in 8 listov. Preostanek narežemo na manjše koščke in stresemo v kozico.
Na list kislega zelja položimo 2 žlici nadeva in zavijemo. Postopek ponovimo še z preostalimi listi. Zvitke položimo na zelje v kozici. Dodamo na tanke lističe narezan česen, lovorjev list in prelijemo s 400 ml vode ter konzervo paradižnikovih koščkov v lastnem soku.
Ko zavre, zmanjšamo dovod toplotne energije na minimum, pokrijemo in kuhamo 45 minut. Med kuhanjem kozico večkrat stresemo.
Med okušanjem resnično popolnih okusov, kot zapriseženi mesojedec, le tega nisem pogrešal... 👌😋😋 Če želite pa kljub vsemu klasiko, si lahko recepturo pogledate TUKAJ
***
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj ve je že moja malenkost pripravila za NeDelo - Odprta Kuhinja?

[ODPRTA KUHINJA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]

Sladko v kozarcu vedno zažge...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]