Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Polpeti iz rdeče leče s tahini jogurtom

Polpeti iz rdeče leče s tahini jogurtom – hrustljavo, lahkotno in nasitno, odlični za hiter vikend obrok.

Lahkotno, hrustljavo in nasitno. Prava izbira za vikend, ko želiš nekaj drugačnega.

Sestavine (za 2 osebi)

  • 150 g rdeče leče
  • 1 manjša čebula
  • 1 strok česna
  • 1 jajce
  • 3 žlice ovsenih kosmičev ali drobtin
  • ½ žličke mlete kumine
  • 2 žlici olja
  • sol in poper po okusu
  • Preliv: 120 g grškega jogurta + 1 žlička tahinija + limonin sok + sol

Postopek

  1. Lečo skuhaj v nesoljeni vodi (10–12 minut), odcedi in rahlo ohladi.
  2. Vmešaj čebulo, česen, jajce, kosmiče, kumino, sol in poper.
  3. Oblikuj 6–8 polpetov, speci na ponvi ali v pečici (190 °C, 20 minut).
  4. Preliv zmešaj in postrezi skupaj.

Namig: Postrezi s solato ali zavij v tortiljo.

0.0/ 5 (0)

SEZONSKO

Kostanj: vsi moji recepti na enem mestu

Kremna juha, slani pire, sladice in še več. Odkrij preizkušene ideje za toplo jesensko kuhinjo.

Poglej kostanjeve recepte ➜
PDF Kuhla – Rola se mi: ideje za tortilje
KUHLA • 7 IZDAJI

Še več idej za ...

Okusne kombinacije za razvajanje v domačem okolju

Poglej ponudbo
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo