Lahkotno, hrustljavo in nasitno. Prava izbira za vikend, ko želiš nekaj drugačnega.
Sestavine (za 2 osebi)
- 150 g rdeče leče
- 1 manjša čebula
- 1 strok česna
- 1 jajce
- 3 žlice ovsenih kosmičev ali drobtin
- ½ žličke mlete kumine
- 2 žlici olja
- sol in poper po okusu
- Preliv: 120 g grškega jogurta + 1 žlička tahinija + limonin sok + sol
Postopek
- Lečo skuhaj v nesoljeni vodi (10–12 minut), odcedi in rahlo ohladi.
- Vmešaj čebulo, česen, jajce, kosmiče, kumino, sol in poper.
- Oblikuj 6–8 polpetov, speci na ponvi ali v pečici (190 °C, 20 minut).
- Preliv zmešaj in postrezi skupaj.
Namig: Postrezi s solato ali zavij v tortiljo.

KUHLA • 7 IZDAJI
Še več idej za ...
Okusne kombinacije za razvajanje v domačem okolju
Poglej ponudbo
Ni komentarjev
Objavite komentar