Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Jesenska enolončnica z lečo, korenjem, zeleno in ohrovtom

Topla, hranljiva in preprosta jesenska enolončnica, ki bo pogrela še tako siv nedeljski dan.

Topla skleda, ki pogreje in nasiti. Leča prinese beljakovine, korenje in zelena dajeta osnovo, ohrovt pa zeleni finiš – z malo truda do velikega udobja, popolno za leno nedeljo.

Sestavine (za 2 osebi)

  • 150 g rjave leče (ni je treba namakati)
  • 2 korenčka
  • 1 manjša čebula
  • 1 steblo zelene
  • 2 peščici narezanega ohrovta
  • 600 ml zelenjavne jušne osnove (ali voda + jušna kocka)
  • 1 žlička dimljene paprike
  • 1 lovorjev list
  • olivno olje
  • sol in poper po okusu

Postopek

1 Na olju popraži čebulo, dodaj narezano korenje in zeleno.

2 Vnesi oprano lečo, dimljeno papriko in lovor; zalij z osnovo.

3 Kuhaj približno 25 minut, nato dodaj ohrovt in kuhaj še 5 minut. Okusi in po potrebi začini.

4 Postrezi z rezino svežega kruha; enolončnica je naslednji dan še boljša.

0.0/ 5 (0)
Kuhla trojček – akcijski paket treh PDF-jev

🥄 Posebna ponudba

Kuhla trojček – 3 PDF-ji po mega ceni!

Tri priljubljene izdaje, en izjemen paket. Namesto posamezno – skupaj jih dobiš za 25,20 € z vključenim DDV. Več navdiha, več idej in več okusnih trenutkov v tvoji kuhinji. 📚✨

💥 3 × PDF = 25,20 €
Poglej ponudbo
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo