Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Hitri (mladi) goveji/telečji golaž z rdečim vinom in korenasto zelenjavo

Okusen, hitro pripravljen golaž z rdečim vinom in zelenjavo – prava udobna jed za vikend.

Klasika v hitri različici: izberi mehkejši kos (mlado goveje stegno ali teletina), nareži na manjše kocke in vse skuhaš v eni posodi. Globok okus, mehko meso in omaka, ki jo boš pobral do zadnje kaplje.

Sestavine (za 2 osebi)

  • 300 g mlade govedine (stegno) ali teletine, na drobne kocke
  • 1 čebula
  • 2 korenčka
  • 1 manjši kos gomoljne zelene
  • 150 ml rdečega vina
  • 200 ml goveje jušne osnove (ali voda + jušna kocka)
  • 1 žlička mlete paprike
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • olivno olje
  • sol in poper po okusu

Postopek

1. Na olju popraži čebulo, dodaj meso in ga na hitro zapeči.

2. Dodaj narezano korenje in zeleno, papriko ter mezgo; premešaj.

3. Zalij s vinom, pokuhaj 2 minuti, nato dodaj osnovo.

4. Pokrij in počasi kuhaj 20–25 minut, da se meso zmehča; po potrebi prilagodi gostoto (žlička moke razmešana v malo vode).

5. Postrezi s kruhom ali kuhanim krompirjem.

0.0/ 5 (0)
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo