Klasika v hitri različici: izberi mehkejši kos (mlado goveje stegno ali teletina), nareži na manjše kocke in vse skuhaš v eni posodi. Globok okus, mehko meso in omaka, ki jo boš pobral do zadnje kaplje.
Sestavine (za 2 osebi)
- 300 g mlade govedine (stegno) ali teletine, na drobne kocke
- 1 čebula
- 2 korenčka
- 1 manjši kos gomoljne zelene
- 150 ml rdečega vina
- 200 ml goveje jušne osnove (ali voda + jušna kocka)
- 1 žlička mlete paprike
- 1 žlica paradižnikove mezge
- olivno olje
- sol in poper po okusu
Postopek
1. Na olju popraži čebulo, dodaj meso in ga na hitro zapeči.
2. Dodaj narezano korenje in zeleno, papriko ter mezgo; premešaj.
3. Zalij s vinom, pokuhaj 2 minuti, nato dodaj osnovo.
4. Pokrij in počasi kuhaj 20–25 minut, da se meso zmehča; po potrebi prilagodi gostoto (žlička moke razmešana v malo vode).
5. Postrezi s kruhom ali kuhanim krompirjem.
Ni komentarjev
Objavite komentar