Petek kliče po lahkotnem, a nasitnem krožniku. Zlato zapečeni polpeti, sladkasta pesa in osvežilen jogurt se lepo ujamejo v krožniku, ki ga pripraviš brez stresa – do zadnjega grižljaja hrustljavo dobro.
Sestavine (za 2 osebi)
- 400 g krompirja
- 1 jajce
- 2 žlici moke
- 2 manjši že kuhani rdeči pesi (vakuumsko pakirani ali pečeni vnaprej)
- 150 g navadnega jogurta
- 1 žlička limoninega soka
- 1 strok česna
- olivno olje
- sol in poper po okusu
Postopek
1 Peso nareži na krhlje ali kocke; po potrebi jo tik pred serviranjem na hitro pogrej.
2 Krompir grobo naribaj in dobro ožemi. Vmešaj jajce, moko, sol in poper.
3 Oblikuj polpete in jih na srednje močnem ognju zlato zapeči na obeh straneh.
4 Jogurt zmešaj z limoninim sokom, sesekljanim česnom, soljo in poprom. Postrezi polpete s peso in pomako.

📚 Dva PDF-ja? Dražji je -20 %!
Izberi katera koli dva kulinarična priročnika iz moje zbirke — **tistega z višjo ceno ti takoj znižam za 20 %**. Več znanja, manj stroškov in še bolj polne ideje za kuhanje!
Ni komentarjev
Objavite komentar