Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Hrustljavi krompirjevi polpeti s pečeno rdečo peso in jogurtovo pomako

Lahkotno, a nasitno petkovo kosilo – hrustljavi polpeti, sladka pesa in sveža omaka.

Petek kliče po lahkotnem, a nasitnem krožniku. Zlato zapečeni polpeti, sladkasta pesa in osvežilen jogurt se lepo ujamejo v krožniku, ki ga pripraviš brez stresa – do zadnjega grižljaja hrustljavo dobro.

Sestavine (za 2 osebi)

  • 400 g krompirja
  • 1 jajce
  • 2 žlici moke
  • 2 manjši že kuhani rdeči pesi (vakuumsko pakirani ali pečeni vnaprej)
  • 150 g navadnega jogurta
  • 1 žlička limoninega soka
  • 1 strok česna
  • olivno olje
  • sol in poper po okusu

Postopek

1 Peso nareži na krhlje ali kocke; po potrebi jo tik pred serviranjem na hitro pogrej.

2 Krompir grobo naribaj in dobro ožemi. Vmešaj jajce, moko, sol in poper.

3 Oblikuj polpete in jih na srednje močnem ognju zlato zapeči na obeh straneh.

4 Jogurt zmešaj z limoninim sokom, sesekljanim česnom, soljo in poprom. Postrezi polpete s peso in pomako.

0.0/ 5 (0)
Akcija -20 % na dražji PDF

📚 Dva PDF-ja? Dražji je -20 %!

Izberi katera koli dva kulinarična priročnika iz moje zbirke — **tistega z višjo ceno ti takoj znižam za 20 %**. Več znanja, manj stroškov in še bolj polne ideje za kuhanje!

🔥 -20 % na dražji PDF ob nakupu dveh
Odkrij ponudbo
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo