Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Svilnati čokoladno-lešnikov cheesecake brez peke

Nepečen čokoladno-lešnikov cheesecake s svilnato kremo, hrustljavo Oreo osnovo in bogato čokoladno ganašo. Praznična sladica za vsako priložnost!
Ob 17. obletnici mojega kulinaričnega ustvarjanja sem si rekel, da mora nastati nekaj res posebnega.

Nekaj, kar združuje klasiko, nežnost in tisto “wow” plast, ki jo narediš, ko si želiš razvajati sebe in druge. Tako je nastal ta svilnati čokoladno-lešnikov cheesecake brez peke – z gladko kremo, bogato čokoladno plastjo in preprosto, a popolno kombinacijo okusov.

Če bi imel okus po praznovanju, bi bil to ta. 🎂✨

Osnova

  • 250 g Oreo piškotov

  • 100 g stopljenega masla

Priprava:

  1. Piškote zmelji v droben prah in jih zmešaj s stopljenim maslom.

  2. Zmes enakomerno razporedi po dnu in ob straneh pekača (20 cm, z odstranljivim obodom).

  3. Dobro potisni z žlico ali kozarcem, da nastane kompaktna lupina.

  4. Postavi v hladilnik, da se učvrsti.

Čokoladno-lešnikova plast

  • 200 g lešnikovega namaza (npr. Nutella)

  • 50 ml sladke smetane

  • 20 g masla

Priprava:

  1. V kozici segrej smetano in maslo, dokler se maslo ne stopi.

  2. Odstrani z ognja in vmešaj lešnikov namaz, da nastane popolnoma gladka, sijoča krema.

  3. Nanesí jo na ohlajeno piškotno osnovo in poravnaj.

  4. Postavi v hladilnik za vsaj 20 minut, da se plast rahlo strdi.

Kremni del

  • 400 g kremnega sira (Philadelphia ali podoben)

  • 200 ml sladke smetane (min. 30 %)

  • 1 žlica sladkorja v prahu

  • semena ½ vanilijevega stroka

Priprava:

  1. Kremni sir stepaj s sladkorjem v prahu in vaniljevimi semeni, da postane svilnato gladek.

  2. V ločeni posodi stepaj sladko smetano do čvrstih vršičkov.

  3. Nežno jo vmešaj v sirno zmes, da dobiš gladko, rahlo in popolnoma kremasto strukturo.

  4. Namaži čez ohlajeno čokoladno plast in površino poravnaj.

  5. Postavi v hladilnik za vsaj 1 uro.

Čokoladni ganaš

  • 120 g temne čokolade

  • 120 ml sladke smetane

  • 10 g masla

Priprava:

  1. Segrej smetano skoraj do vretja in jo prelij čez nasekljano čokolado.

  2. Počakaj 1 minuto, nato mešaj, dokler ne nastane gladka, sijoča ganaša.

  3. Dodaj maslo in vmešaj, da se popolnoma raztopi.

  4. Ko se ganaša malce ohladi, jo previdno prelij po kremi.

  5. Postavi torto v hladilnik za vsaj 4 ure, idealno čez noč.

0.0/ 5 (0)

💡 Namig: Pred serviranjem potresi torto z praženimi sesekljanimi lešniki. Za čiste rezine uporabi nož, potopljen v vročo vodo. Če želiš dodati praznični pridih, jo okrasi s svečko ali majhno čokoladno tablico z napisom “17 let sladkih zgodb”.

PDF Kuhla – Rola se mi: ideje za tortilje
BISTVO • PDF KUHLA

Rola se mi — še več idej za tortilje

30+ hitrih, okusnih kombinacij za malice, kosila in večerje.

Poglej ponudbo
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo