za 4 osebe potrebujemo:
male konzerve
- koruza v storžu
- pečene črne oliv
- artičoke v kisu
- mešane gobe
- kapre
sok 1-ne limone
500 g morskih sadežov
1. paradižnik
1. zelena paprika
sol, poper
šop peteršilja
2. stroka česna
sveži rožmarin
0,06l olivnega olja
0,05l balzamičnega kisa
postopek priprave:
Morske sadeže skuhamo v popoprani slani vodi. Ko so kuhani jih stresemo v cedilo in splahnemo z hladno vodo ter stresemo v posodo kjer bomo mešali solato. Papriko in paradižnik narežemo na kocke, konzerve (storži koruze, pečene črne olive, kapre, mešane gobe, artičoke v kisu) odcedimo in vse dodamo morskim sadežom. Vejico rožmarina oskubimo, česen in peteršilj sesekljamo, stisnemo limonin sok ter isto dodamo v skledo. Dodamo še olivno olje, balzamični kis, po potrebi še solimo, dobro premešamo in damo pokrito v hladilnik počivati za cca 2ure. Postrežemo na listu zelene solate oz lahko kombiniramo z listom radiča in zelene solate.
male konzerve
- koruza v storžu
- pečene črne oliv
- artičoke v kisu
- mešane gobe
- kapre
sok 1-ne limone
500 g morskih sadežov
1. paradižnik
1. zelena paprika
sol, poper
šop peteršilja
2. stroka česna
sveži rožmarin
0,06l olivnega olja
0,05l balzamičnega kisa
postopek priprave:
Morske sadeže skuhamo v popoprani slani vodi. Ko so kuhani jih stresemo v cedilo in splahnemo z hladno vodo ter stresemo v posodo kjer bomo mešali solato. Papriko in paradižnik narežemo na kocke, konzerve (storži koruze, pečene črne olive, kapre, mešane gobe, artičoke v kisu) odcedimo in vse dodamo morskim sadežom. Vejico rožmarina oskubimo, česen in peteršilj sesekljamo, stisnemo limonin sok ter isto dodamo v skledo. Dodamo še olivno olje, balzamični kis, po potrebi še solimo, dobro premešamo in damo pokrito v hladilnik počivati za cca 2ure. Postrežemo na listu zelene solate oz lahko kombiniramo z listom radiča in zelene solate.
Ni komentarjev
Objavite komentar