Okusi za januar.....

[ZDRAVO ZA JANUAR][threecolumns]

110 NAMIGOV : SOLATNI IZBOR

[SOLATA][bleft]

Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][threecolumns]

JUHA IZ ŠPARGLJEV


Zahtevnost: enostavna
Čas priprave: 40 minut

Sestavine za 4 osebe:
0,40 kg ZELENI ŠPARGLJI
0,06 kg RUKOLA
5 žlic RIŽ
ČESEN
PETERŠILJ
0,10 kg PREKAJENA SLANINA
4 žličke PARMEZAN
SOL
POPER
ZAČIMBE (majaron, timijan, muškatni orešček)
OLIVNO OLJE

Predpriprava:



- šparglje očistimo, operemo in narežemo na srednje velike kolobarje
- rukolo operemo in polovico na grobo sesekljamo
- slanino narežemo na rezance
- česen in peteršilj sesekljamo

Priprava:

V kozici segrejemo olivno olje, dodamo slanino in šparglje ter sol, poper in začimbe. Pražimo 5 minut, nato dodamo sesekljano rukolo ter česen in peteršilj. Ko česen zadiši zalijemo z vročo vodo (0,60 lit), dodamo riž in pokrito kuhamo 25 minut. Kuhano juho spasiramo s paličnim mešalcem v gladko tekočino in jo še enkrat prevremo (cca 4 minute). Juho okrasimo z rukolo in parmezanom.

Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


NOR NA PITE: eden mojih najljubših tagov...

[NOR-NA-PITE][threecolumns]

"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]