Okusi za januar.....

[ZDRAVO ZA JANUAR][threecolumns]

110 NAMIGOV : SOLATNI IZBOR

[SOLATA][bleft]

Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][threecolumns]

PŠENIČNI ZDROB



Živilo pšenični zdrob je znan tudi pod imenom gres. Največkrat se uporablja za zajtrk z različnimi dodatki.
Pšenični zdrob ki ga v procesu mletja pridobivajo v fazi drobljenega zrna. Sestavljajao ga večji delci grobo mletega meljaka, ki vsebuje največ ogljikovih hidratov, delež maščob pa je nizek.




Hranilna vrednost za 100g izdelka:
energijska vrednost: 1242kJ/293kcal
ogljikovi hidrati: 61,8 g
beljakovine: 9,5 g
maščobe:0,8 g





Iz zdroba pripravljamo belo pšenično polento, ki je priloga k mesnim ali zelenjavnim jedem z omako. Če ga zakuhamo na mleku, dobimo močnik, ki je odličen, potresemo s čokolado v prahu. Uporabimo ga lahko tudi za pripravo žličnikov za zakuho v juhah.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


NOR NA PITE: eden mojih najljubših tagov...

[NOR-NA-PITE][threecolumns]

"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]