Okusi za januar.....

[ZDRAVO ZA JANUAR][threecolumns]

110 NAMIGOV : SOLATNI IZBOR

[SOLATA][bleft]

Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][threecolumns]

Piščančji želodčki z lečo

Občasno se prileže tudi jed "na žlico". Ponujam vam rešitev za preprosto in okusno enolončnico s piščančjimi želodčki, ki pa jo lahko označim tudi z besedama "zdravo" in"poceni".
enolončnica, recept za enolončnico, recepti piščančji želodčki
zahtevnost
55 minut

Sestavine za 4 osebe:
0,45 piščančjih želodčkov
1/2 srednje velike kolerabe
2 srednje velika korenja
1/2 srednje velikega gomolja zelene
1 večja čebula
4 stroke česna
3/4 skodelice leče (merica 0,20 l)
2 vejice peteršilja
sol, tribarvni grobo mleti poper, majaron, timijan
4 čajne žličke kisle smetane
olivno olje

PREDPRIPRAVA
- piščančje želodčke operemo pod tekočo vodo in osušimo
- zelenjavo (koleraba,korenje, gomolj zelene, čebula) očistimo ter narežemo na manjše kocke
- lečo operemo v hladni vodi ter odcedimo
- česen in peteršilj grobo sesekljamo
PRIPRAVA
V kozico stresemo oprane ter osušene piščančje želodčke, prilijemo 3 žlice olivnega olja in pražimo 10 minut.
Praženim želodčkom dodamo narezano zelenjavo, eno čajno žličko soli in dva ščepca popra. Nato pražimo 10 minut, na srednjem dovodu toplotne energije.
Praženi mešanici dodamo lečo, grobo sesekljan česen in peteršilj ter zalijemo z 1,4 l vode.
Ko voda zavre, zmanjšate dovod toplotne energije ter kuhate 30 minut.
10 minut pred koncem kuhanja dodate majaron in timijan, poizkusite ter po potrebi dosolite.

Ob serviranju, v vsak krožnik položimo po eno žličko kislo smetano.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


NOR NA PITE: eden mojih najljubših tagov...

[NOR-NA-PITE][threecolumns]

"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]