Čokoladni mafini

Preprosto za pripravo in popoln okus za nenapovedane goste.
12 MAFINOV
27 MINUT
Kaj se potrebuje za sočne čokoladne tortice?
200 g moke, tip 500
5 žlic kisle smetane
3 žlice masla
80 g mlečne čokolade
2 jajci
100 g sladkorja
1 zavitek vanilijevega sladkorja (8 g)
2 žlici kakava
2 čajni žlički pecilnega praška
en ščep soli
100 ml mleka
50 ml sladke smetane
2 pesti celih lešnikov
2 pesti čokoladnih kapljic


PRIPRAVA
V prvo posodo odmerimo moko, vanilijev in kristalni sladkor, kakav, pecilni prašek in sol. Nato sestavine premešamo.
V drugo posodo ubijemo dve jajci. Dodamo kislo smetano, prilijemo stopljeno maslo, mleko in sladko smetano. Sestavine dobro zmešamo.
V mešanico iz moke postopoma vmešavamo mešanico iz jajc. Nato dodamo stopljeno mlečno čokolado in po eno pest celih lešnikov in čokoladnih kapljic. Nato vse skupaj dobro premešamo.
V predalčke na pekaču položimo papirnate košarice. Napolnimo jih z zmesjo (3/4) za mafine. Nato vrh biskvitne zmesi obložimo z nekaj celih lešnikov in čokoladnih kapljic.

Pekač položimo v ogreto pečico na 185°C, za 23 minut.

NASVET
- čokoladne kapljice lahko zamenjate z grobo sesekljano čokolado za kuhanje
- lešnike lahko zamenjate z mandljevimi lističi

Objavite komentar

Copyright © BLAŽ KUHA - kuharski blog . Designed by OddThemes & SEO Wordpress Themes 2018