Okusi za januar.....

[ZDRAVO ZA JANUAR][threecolumns]

110 NAMIGOV : SOLATNI IZBOR

[SOLATA][bleft]

Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][threecolumns]

Nabodala s tortelini

Hitra, preprosta in okusna ideja za "TO GO", ki si jo boste pripravili v desetih minutah.


Kaj se potrebuje za okusna nabodala?

GLAVNE SESTAVINE
tortelini polnjeni s špinačo in skuto
omaka pesto alla genovese
sir mozzarella v kroglicah
okrasni paradižnik
OSTALO
sol
lesene palčke za nabodala
čopič za mazanje


PREDPRIPRAVA

- torteline skuhamo v osoljeni vodi, odcedimo in splaknemo s hladno vodo
- okrasni paradižnik (poznan tudi kot češnjev paradižnik) operemo pod tekočo vodo
- mozzarella kroglice odcedimo
PRIPRAVA

Na leseno palčko izmenično natikamo: tortelin, mozzarela, okrasni paradižnik, tortelin...

Postopek ponavljamo toliko časa, da porabimo vse torteline.
S čopičem za mazanje, na pripravljena nabodala, nanesemo omako pesto.

Nabodala iz tortelinov shranimo v PVC posodo, pokrijemo in so že pripravljeni, da gredo z nami v šolo, službo, izlet...
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


NOR NA PITE: eden mojih najljubših tagov...

[NOR-NA-PITE][threecolumns]

"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]