Okusi za januar.....

[ZDRAVO ZA JANUAR][threecolumns]

110 NAMIGOV : SOLATNI IZBOR

[SOLATA][bleft]

Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][threecolumns]

Zapečen rdeči fižol

Rdeči fižol sodi med zdrave stročnice. Bogat je z vitamini, minerali in vlakninami. Po rezultatih raziskav se zahvaljujoč visoki vsebnosti le-teh uspešno meri z borovnicami, rdečo čebulo in jedilnimi bučami.
KAJ SE POTREBUJE ZA OKUSNO JED IZ FIŽOLA?
1 mlada čebula
¼ podolgovate gladke kumare
100 g šunke v kosu
1 konzerva rdečega fižola 410 g
50 g prekajene slanine tanke rezine
100 g mozzarella kroglic
100 g okrasnega paradižnika
2 stroka česna
4 vejice luštreka
½ čajne žličke mlete rdeče paprike
1 ščepec muškatnega oreščka
sol
tribarvni grobo mleti poper
olivno olje


POSTOPEK PRIPRAVE
Čebulo z zelenjem in kumaro očistimo, narežemo na manjše koščke ter stresemo v vročo ponev. Dodamo na kocke narezano šunko, pokapamo z olivnim oljem ter pražimo 6 minut.
Praženi mešanici dodamo rdeč fižol s tekočino iz konzerve. Začinimo z grobo sesekljanim česnom in luštrekom, soljo, poprom, muškatnim oreščkom in rdečo mleto papriko. Premešamo in na hitro pokuhamo (3 minute).

Rdeč fižol lahko zamenjate z belim ali rjavim fižolom, lečo ali čičeriko. 
Pripravljen fižol razdelimo v dve ognjevarni posodi. Obložimo z rezinami prekajene slanine, mozzarello in okrasnim paradižnikom. Posodi položimo v ogreto pečico na 200 °C, za 20 minut.

Ob okusnem zapečenem fižolu servirate še listnato solato po izboru.
Print Friendly and PDF
-->
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


NOR NA PITE: eden mojih najljubših tagov...

[NOR-NA-PITE][threecolumns]

"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]