Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Huaraches na moj način

Pri nadevu pustite prosto pot kulinarični domišljiji... Slastni recept / recepti drugih destinacij...
0
Sončni dnevi, poletno pohajkovanje in kulinarično raziskovanje poskrbi za pestrejšo prehrano in okušanje novih okusov...
Testo… 400 g koruzne moke
310 mastnega namaza margarina za mazanje
1 čajna žlička soli
1 čajna žlička pecilnega praška
1 konzerva rdečega fižola 400 g
Nadev… 1 čebula
1 rdeča podolgovata rdeča paprika
5 šampinjonov
200 g govejih čevapčičev
4 liste zelene solate
2 redkvice
par vejic sveže bazilike
olivno olje
sol
poper
nacho sir
kečap
kisla smetana


V posodo stresemo moko, sol in pecilni prašek. Premešamo. Dodamo margarino za mazanje, ki je bila nekaj časa na sobni temperaturi. Sestavine dobro pregnetemo, da dobimo testo. Kepo testa zavijemo v PVC folijo in postavimo za 20 minut v hladilnik.
Pri pripravi osnovnega testa v Mehiki uporabljajo pripravek za koruzne tortilje in piščančjo maščobo. Pri nas je to nekoliko težje najti, zato se odločil, da že v osnovi ti dve sestavini nadomestim. 
Rdeči fižol odcedimo in s pomočjo paličnega mešalnika zmeljemo v gladko zmes. Koruzno krhko testo razrežemo na štiri enake dele. 
Kos testa z roko nekoliko potlačimo. Na sredino položimo eno žlico fižolovega nadeva. Nato, z zunanjimi robovi prekrijemo nadev in oblikujemo kroglo. Kroglo postavimo na pekač, ki smo ga prekrili s peki papirjem. Nadevano kroglo z roko potlačimo in oblikujemo ovalni polpet, debeline 1 centimeter. Postopek ponovimo še z ostalimi kosi testa.
Pripravljajo se prazne in nadevane huaraches. Za nadev v večini uporabljajo pretlačen rdeč fižol ali avokado, a vedno dodajajo nadevu še svinjsko mast, za sočnost. Masti se izognil in pripravil nadev izključno iz pretlačenega fižola.
Pekač s koruznimi polpeti postavimo v ogreto pečico na 185 °C, za 22 minut.
Pečene polpete pustimo na pekaču, da se ohladijo.
Zelenjavo (čebula, paprika, šampinjoni) očistimo in narežemo. Čebulo in papriko na majhne kocke, a šampinjone na tanke lističe. Goveje čevapčiče natrgamo na majhne koščke.
Čebulo stresemo v vročo ponev, pokapamo z olivnim oljem in pražimo toliko časa, da oveni. Dodamo koščke mesa in pražimo 5 minut. Nato dodamo še šampinjone in papriko, začinimo s poprom ter pražimo še 4 minute.
Pri pripravi nadeva nisem uporabil nič soli, saj so goveji čevapčiči med pečenjem nadevu ponudili določeno stopnjo slanosti, a tudi dodatki (nacho sir, kečap) dodajo svojo stopnjo slanosti. 
Krhki koruzni polpet z rdečim fižolom previdno preložimo na servirni krožnik. Nanj položimo nekaj trakov zelene solate in obložimo s pripravljenim mesnim nadevom. Potrosimo z listi sveže bazilike in tankimi lističi redkvice. Pokapamo z nacho sirom, kislo smetano in kečapom. Postopek ponovimo še z ostalimi polpeti.
Pri nadevu pustite prosto pot kulinarični domišljiji. Paziti je potrebno le to, da je nadev sočen, saj je koruzni polpet suh (kdor pozna krhko testo ve...). Tudi pri nadevih je možno najti kopico rešitev. Jaz uporabil med drugim rezance zelene solate, a kar v nekaj primerih sem opazil, da polpete pred nadevanjem premažejo z premazom, ki ga pripravijo z rdečega fižola, avokada...

Print Friendly and PDF
-->
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo