Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Ješprenj z avokadom

RECEPTI JEŠPRENJ: Narastek iz ješprenja z avokadom, ki bo sigurno očaral!
0
Narastek iz ješprenja z avokadom, ki bo sigurno očaral!
Ješprenj spada med žita, ki vsebuje večje količine kalija, fosforja in magnezija ter vitamine, in se vse pogosteje pojavljal na jedilnikih. Predvsem se uporablja za enolončnice, kot je ričet, a odlično se ujame tudi z jurčki, kislim zeljem ali v solati. Uporablja se tudi kot nadomestek riža v rižotah. Tudi v moji kuhinji se vedno večkrat pojavlja na mizi, a meni najljubša kombinacija je z gomoljno zelenjavo (korenje, koleraba, zelena), kot rižota. Pripravite ga lahko tudi za zajtrk in ga kombinirate s suhim sadjem in oreščki, a odlično se dopolnjuje tudi z avokadom.
Ste vedeli, da je ješprenj bogat s prehranskimi vlakninami in antioksidanti, ki pomagajo pri zaščiti pred boleznimi srca in ožilja.
 1 skodelica ješprenja 250 ml
1 avokado
3 kom topljenega sira v trikotniku
1 čajna žlička gorčice
1 žlica kisle smetane
1 žlica nacho sira
2 čajni žlički posušenih zelišč za solatni preliv
⅓ čajne žličke soli
2 jajci
Ješprenj za par ur namočimo v hladno vodo. Nato ga odcedimo, oplaknemo in stresemo v kozico. Dodamo sol in zalijemo s hladno vodo. Ko zavre, kuhamo 40 minut. Kuhan ješprenj pustimo še nekaj minut stati, nato ga odcedimo in oplaknemo z vodo.
V ponev položimo topljeni sir, kislo smetano, nacho sir in gorčico. Dodamo kuhan ješprenj in ob stalnem mešanju segrevamo toliko časa, da se trikot sir raztopi. Na koncu primešamo zelišča za solatni preliv. Mešanico stresemo v pekač.
Avokado prepolovimo, odstranimo koščico in olupimo. Polovici postavimo na ješprenj v pekaču. Pekač postavimo v pečico ogreto na 185 °C, za 25 minut. Po petnajstih minutah peke na narastek ubijemo še jajci.


Narastek lahko servirate za zajtrk ali kosilo. Sol sem uporabil samo pri kuhanju ješprenja, saj kombinacija ostalih sestavin v recepturi, saj po mojem okusu, ponuja dovolj visoko stopnjo slanosti.
***
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo