>

Testenine z azijskim priokusom

Azijski okusi za hitro kosilo ali večerjo!


Pri večini je prva asociacija ob misli na azijsko kuhinjo predvsem riž, spomladanski zvitki in govedina ali svinjina v sladko-kisli omaki. Vendar azijske kuhinje ponujajo veliko več kot le to. Najbolj cenjena je Kitajska kuhinja, saj vsebujejo zelo malo maščob in veliko sveže zelenjave.
Obstaja kopica restavracij z azijsko kuhinjo, a ob današnji ponudbi na trgovskih policah si lahko pričaramo okuse kar doma. Testenine z azijskim priokusom so hiter in okusen obrok, ki ne potrebuje ravno veliko kulinaričnega znanja. Potrebna je le dobra volja... 😁😋 Nekaj sestavin je pri nas doma vedno na zalogi, tako da bilo potrebne samo še nekaj malenkosti iz ↪Lidl Slovenija, ki ponuja okusne in cenovno ugodne artikle z azijskim priokusom.
200 g mladega govejega stegna
½ kumare
200 g češnjevega paradižnika
60 g praženih mandljev z wasabijem VITASIA LIDL
2 zvrhane žlice črnega sezama VITASIA LIDL
200 g sušenih testenin iz pšenične in ajdove moke VITASIA LIDL
1 ščep limonine trave VITASIA LIDL
1 ščep ingverja ASIA LIDL
1 ščep koriandra ASIA LIDL
¼ čajne žličke kajenskega popra
50 ml sojine omake
sol po okusu
olivno olje
Mlado goveje stegno narežemo na čim tanjše rezine. Stresemo na vročo ponev, pokapamo z olivnim oljem in na hitro popečemo. Pokrijemo s pokrovko in dušimo 7 minut.
Mesu dodamo kumaro narezano na trakove, prepolovljene češnjeve paradižnike, mandlje, sezam in pražimo 4 minute. Začinimo. Prelijemo s sojino omako in 60 mililitri vode. Premešamo in na hitro pokuhamo (1 minuta).
Sušene testenine s pšenično in ajdovo moko skuhamo v osoljeni vodi (3 minute, rahlo vrenje). Kuhane testenine odcedimo in oplaknemo s hladno vodo.
Testenine stresemo v omako in premešamo.
S soljo začinite tik pred serviranjem, saj sojina omaka že ponuja jedi določeno stopnjo slanosti.
***

Objavite komentar

Copyright © BLAŽ KUHA - kuharski blog . Designed by OddThemes & SEO Wordpress Themes 2018