Piščančja jota iz pečice



Preprosti in zdravi okusi za januar!
Zdravi okusi za januar...


Tam nekako do konca januarja se trudim držati novoletnih obljub in se prehranjujem bolj zdravo. A nato že kršim zaobljube, saj imam razloge. 😂😀😂 Sledi pust, velika noč.... Popolno obdobje za kršenje in za užitke...
V začetku leta velikokrat na jedilniku dobi prostor kislo zelje. Danes vam predstavljam mojo verzijo zdrave jote, ki jo pripravil kar v pečici. Rezultat meni osebno res odličen in predlagam, da pripravite... 👌😉
Pri pripravi sem med drugim uporabil podolgovato rdečo papriko oz. t.i. špic papriko. Osebno v večini primerov uporabljam v kuhinji prav omenjeno papriko saj za moj okus jedem "daje" bogatejši okus kot klasična rdeča paprika.

Preprosta priprava okusne zimske jedi...
#KajPotrebujeteZaPripravo

1 večja čebula
250 g piščančjih prs
1 rdeča paprika
500 g kislega zelja
2 konzervi čičerike (po 400 g)
250 g češnjevega paradižnika
#Začimbe
2 žlici fino mletih in praženih bučnih semen
čajna žlica sladkorja
žlica mlete rdeče paprike
¼ čajne žlice grobo mletega čilija
čajna žlica grobomletega suhaga česna
žlica soli
olivno olje


#SestavineZa
4 osebe

#ČasCelotnePriprave
55 minut

#Zahtevnostna Stopnja
enostavno

#Alergeni
brez alergenov

Enolončnica se lahko pripravi tudi v pečici...
#PostopekPriprave
Čebulo očistimo in narežemo na kocke. Piščančja prsa brez kosti in kože narežemo na kocke. Podolgovato rdečo papriko očistimo in narežemo na kocke.
Piščanca, čebulo in papriko stresemo v kozico. Pokapamo z olivnim oljem. Pražimo 6 minut. 
Praženi mešanici dodamo kislo zelje, cel češnjev paradižnik, čičeriko s tekočino iz konzerve in #Začimbe. Zalijemo s 1200 ml vode in premešamo. Zavremo. Kozico nato odstavimo in pokrijemo s kosom ALU folije.
 Kozico postavimo v ogreto pečico na 185 stopinj za 45 minut.


Objavite komentar

Copyright © BLAŽ KUHA - kuharski blog . Designed by OddThemes & SEO Wordpress Themes 2018