Mesna pita s kikirikijem



Za ljubitelje kikirikijevega masla!


Kikirikejevo maslo, ki je poznan tudi kot arašidovo maslo se ujame z marsikaterim živilom. Okusne so tako kombinacije s sladkim kot slanim. Meni je kar nekaj kombinacij mljaskkkkkkkkkk 😋😉, a top mi je kombinacija za zajtrk: piščančja salama, bobi palčke in arašidovo maslo. 😋😋😍😋😋
.
#4Osebe
7 listov vlečenega testa
500 g mešanega mletega mesa
30 g naribanega parmezana
125 g kikirikijevega masla
80 ml oljčnega olja
maslo

#Začimbe
sol, kajenski poper

#Dodatki
koromač
pest češnjevca
dve jajci
sok ene limone
oljčno olje
listi melise


#SestavineZa
4 osebe

#ČasPeke
35 minut

#Zahtevnostna Stopnja
enostavno

#Alergeni
jajca
gluten
arašidi
laktoza


Pravokotni pekač (30*23cm) premažemo z maslom. Dno pekača prekrijemo z enim listom vlečenega testa. Nato ga premažemo s kikirikijevim maslom (maslo nekoliko pogrejete v mikrovalovni pečici ali nad vodno soparo, da postane bolj mazljiv). Prekrijemo z drugim listom in premažemo s kikirikijevim maslom. Potrosimo z mletim mesom in ribanim parmezanom. Nato potrosimo s ščepom soli in noževo konico kajenskega popra. Zlaganje pite nadaljujemo, da porabimo sestavine in je zadnja plast list testa.
Oljčno olje zmešamo s 100 ml vode. S polovico prelijemo pito. Pekač postavimo v ogreto pečico na 190 stopinj za 35 minut. Po 20-ih minutah pečenja prelijemo z drugo polovico mešanice iz olja in vode.
Pečeno pito pustimo par minut, da se umiri. Nato jo razrežemo na štiri enake kose in postavimo na servirne krožnike. Obložimo s solatko in krhlji trdo kuhanega jajca.
SOLATKA: Koromač prepolovimo, odstranimo koreninski del ter ga narežemo na čim tanjše rezine. Dodamo češnjevec narezan na pol in liste melise. Začinimo s sokom limone, oljčnim oljem in soljo. Premešamo.

Objavite komentar

Copyright © BLAŽ KUHA - kuharski blog . Designed by OddThemes & SEO Wordpress Themes 2018