Testo za pico z riževo moko




... in dva okusna nadeva. Večna klasika!
NADEV 2

Kdo jo nebi? Pica je vedno prava izbira! Lep del okusa pice je odvisen od testa, a vsekakor pomembno vlogo igra tudi nadev. Meni osebno sta pri pici pomembna dva faktorja. Prvi je, da je kvašeno testo čim tanjše in drugi faktor je nadev. Pri nadevu se prepustim kulinarični domišljiji in brskanju po shrambi in hladilniku.
NADEV 1



Za tokratno pripravo testa sem želel med drugim uporabiti riževo moko. Na koncu sestavil testo za pico, ki je meni osebno do sedaj najljubši. Končni rezultat in okušanje sta mi ponudila prvo asociacijo "KVAŠENO  TESTO S PRIOKUSOM KRHKEGA TESTA". Ko dobil končno verzijo okusa pripravil dvojno testo, saj sem želel tudi preizkušati, kako se testo obnaša daljši časa. 
UGOTOVITEV IN PRIPOROČILO!
1. testo potrebno valjati - se ne vleče
2. v hladilniku imate lahko hlebčke testa shranjene do 4 dni
3. priprava testa traja nekoliko dlje, zato ga lahko zelo hitro pripravite že dan preje
4. odlično se ujame s sočnimi in svežimi nadevi
NADEV 2
.

#Testo
125 g riževe moke
375 g moke tip 500
1 zavitek suhega kvasa (7g)
1 zavitek pecilnega praška (15,5g)
8 g soli
5 g sladkorja
100 ml sončničnega olja
220 ml mlačne vode

#SestavineZa
2 pici premera 40 cm

#ČasPeke
25 minut

#Zahtevnostna Stopnja
enostavno

#Alergeni
gluten


V skledo stresemo obe moki. Dodamo kvas, pecilni prašek, sol in sladkor. Premešamo.

Zmes za kvašeno testo prelijemo z mlačno vodo in sončničnim oljem. Vgnetemo testo. Skledo pokrijemo s folijo za živila in pustimo počivati na sobni temperaturi 120 minut.
Testo prepolovimo in oblikujemo hlebčka (eden zadostuje za pico premera 40 cm). Hlebčka testa pokrijemo s folijo za živila. Shranimo v hladilnik vsaj za dve uri.
Hlebček testa razvaljamo v obliko kroga debeline 4-5 milimetra. Razvaljano testo preložimo na pekač in nadevamo po svojem okusu. Pečemo v pečici ogreti na 190 stopinj 25 minut.

NADEV 1
MOJA PREDLOGA ZA NADEV OKUSNE PICE:
#Nadev1
piščančji file
rezine kraškega pršuta
sir cheddar
riban parmezan
koščki paradižnika v lastnem soku
sol
tribarvni grobo mleti poper
kajenski poper
granulat česen

#DresingNadev1
mlada čebula
češnjev paradižnik
sok ene limone
polnozrnata gorčica
worcester omaka
oljčno olje
luštrek
#Nadev2
rezine kraške pancete
sir ementaler
sir cheddar
nariban parmezan
sir za žar
češnjev paradižnik
zeleni beluši
koščki paradižnika v lastnem soku
sol
tribarvni grobo mleti poper
kajenski poper
granulat česen

#Dodatek
polnozrnata gorčica
bazilika
luštrek
limonin sok
NADEV 1 

Testo premažemo s koščki paradižnika v lastnem soku. Potrosimo z začimbami (sol, oba popra in česen). Nato obložimo s pršutom in tankimi rezinami piščančjih prs. Potrosimo s koščki sira cheddar in parmezanom. Spečemo. Mlado čebulo (z zelenjem) in češnjev paradižnik narežemo na rezine. Začinimo s sokom limone, worcester omako, polnozrnato gorčico in oljčnim oljem. Pokapamo z dresingom in potrosimo z grobo zrezanim luštrekom.
NADEV 2
Testo premažemo s koščki paradižnika v lastnem soku. Potrosimo z začimbami (sol, oba popra in česen). Obložimo z rezinami pancete, beluši, s kockami sira (ementaler, cheddar, sir za žar) in češnjevim paradižnikom. Potrosimo s parmezanom. Spečemo. Pečeno pico pokapamo z mešanico polnozrnate gorčice in limoninega soka. Potrosimo z grobo zrezanim luštrekom in baziliko.


Objavite komentar

Copyright © BLAŽ KUHA - kuharski blog . Designed by OddThemes & SEO Wordpress Themes 2018