Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Jaffa kocke

Le kdo ne pozna okusa jaffa peciva? Če za pripravo potrebujemo le štiri zdrave sestavine je to le dodatni plus...


Sladki užitek brez slabe vesti!

pomaranča recepti

Že nekajkrat sem želel kombinirati temno čokolado in pomaranče. V osnovi sem imel začrtano sladico, ki se bi servirala v kozarcu. Med pripravo se je v kuhinji vse bolj razvijal vonj po tistih pravih jaffa piškotih iz moje mladosti. Nekje na sredini spremenil plan. Na koncu so nastale sočne kocke, ki ob prvem ugrizu ponujajo asociacijo "jaffa piškot". Hkrati za pripravo sladice potrebujete le štiri glavne sestavine, ki ponujajo lep okus in zdrav zalogaj... 👌😋

recept jaffa
SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
ZAHTEVNOSTNA STOPNJA enostavno  ČAS PRIPRAVE 70 minut  ALERGENI laktoza, jajca




840 g pomaranč (približno štirje kosi)
7 žlic cvetličnega medu
3 jajca
140 g temne čokolade - 70% delež kakava

DODATKI ZA KUHANJE POMARANČ
⅓ čajne žlice cimeta
2 žlici cvetličnega medu
par klinčkov
.



1. Pomaranče za 10 minut namočimo v mlačno vodo z dodatkom ščepa soli, da se iz lupine izločijo pesticidi in morebitne druge nekoristne sestavine.

zdrava sladica recepti

2. Pomarančam odrežemo vrhnji in spodnji del, približno centimeter in pol v višino. Nato jih postavimo v kozico. Zalijemo z vodo, da jih prekrijemo. Dodamo dve žlici cvetličnega medu, cimet in klinčke. Ko voda zavre, kuhamo 22 minut. Pomaranče vzamemo iz vode in ohladimo.
DELOVNI NAMIG Pri nakupu se odločite za pomaranče, ki so sočne in brez koščic. Pri pripravi sladice iz pomaranč s koščicami postopek traja nekoliko dlje. Saj jih je potrebno odstraniti, a če jih spregledate bo končni rezultat pogrenil. KDAJ SO POMARANČE KUHANE? Pomarančo vzamite iz kozice in jo z dveh strani stisnete. Če se vrne v prvotno obliko je kuhana (za lažjo predstavo: se obnaša in je na dotik kot spominska pena 😉💪).

3. Pomaranče narežemo na manjše kose. V primeru, da zasledite koščice jih odstranite. Nato pomarančne kose stresemo v posodo multipraktika. Dodamo med in zmeljemo. Zmleti zmesi dodamo jajca in ponovno meljemo, da se sestavine povežejo. Na koncu dodamo na kose nalomljeno čokolado in meljemo toliko časa, da se razdrobi.

4. V pekač velikosti 30*24 centimetra položimo kos papirja za peko. Pomarančno zmes stresemo v pekač in enakomerno razporedimo po pekaču. Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 stopinj za 37 minut. Zdrav jaffa biskvit pustimo v pekaču, da se dobro ohladi. Nato ga razrežemo na poljubne kose.




0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo