Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Vafelj krofi

Malo drugačni krofi, a še vedno zelo slastni. Enostavna priprava in med drugim lahko pozabite na morajo biti med seboj v takem razmaku, da se med vzhajanjem ne dotikajo, saj jih bomo sicer poškodovali med prenosom v olje...


Hrustljava skorja in sočna notranjost v kombinaciji z jagodno marmelado do popolnega krofa malo drugače!

krofi recept

Zadnja leta v ospredje prihajajo oziroma so trendi malo drugačni krofi. Zapriseženi klasiki prisegajo le na krof s prstanom, a vedno več nas je, ki smo odprti za nekaj svežega. Že nekaj let zapored malo pred pustom predstavim krofe skozi moje modre okice.👀😉 Lansko leto je bil čas za ➽BELE KROFE, še malo preje ➽HRUŠKINI KROFI, a letos sem izhajal iz priljubljenih vafljev.

pustni krofi

Že kar nekaj let imam v shrambi pekač za peko mini pit. Do sedaj sem ga uporabil dvakrat ali trikrat, a ko sem razmišljal o letošnji verziji krofov mi je bil prva asociacija. Vsekakor se vafelj krofi lahko poleg mojega načina pripravijo vsaj še na dva. Če nimate aparature 😉 si lahko pomagate s pekačem za mafine ali jih ocvrete v olju. Kako? Namigi pod recepturo...
Ste vedeli, da sta prava pustna dneva pustna nedelja in pustni torek. Pust je premakljiv in je odvisen od velike noči. Torej pustna nedelja je vedno sedem tednov pred veliko nočjo. 

vafelj recept
SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
ZA  12 krofov ZAHTEVNOSTNA STOPNJA enostavno  ČAS PEKE 11  minut   ALERGENI jajca, laktoza, gluten

465 g ostre moke
70 g kristalnega sladkorja
480 ml mleka
120 ml repičnega olja
2 jajci
3 g suhega kvasa
3 g pecilnega praška
2 zavitka vanilijevega sladkorja (po 8 g)
ščep soli
ščep mletega cimeta

ZA POSIP IN NADEV
jagodna marmelada
mleti sladkor

..

1. V skledo nalijemo mleko in olje. Dodamo kristalni sladkor, jajci, vanilijev sladkor, sol in cimet. Dobro premešamo.

2. Tekočini dodamo moko, v katero smo vmešali pecilni prašek in suhi kvas. Z električnim mešalnikom dobro premešamo. Skledo pokrijemo in pustimo stati 30 minut.
DELOVNI NAMIG Zmes za vafelj krofe lahko pripravite tudi dan ali dva preje. Ko končate pripravo skledo pokrijete in takoj shranite v hladilnik. Pred uporabo naj skleda stoji pol ure na sobni temperaturi.

enostaven recept za krofe

3. Pekač za mini pite segrejemo. Papirnato krpo namočimo v olje in premažemo odprtine na pekaču. Nato odprtine za mini pite napolnimo z zmesjo do ¾. Pekač zapremo in pečemo 11 minut. Odstranimo pečene krofe in postopek ponavljamo, da porabimo vso zmes.

4. Še tople krofe nabrizgamo z jagodno marmelado.
DELOVNI NAMIG Marmelado za lažje brizganje razmešate z malo vroče vode. 

recept ameriški krofi

Že na začetku sem omenil, da sta poleg priprave z aparatom za mini pite vsaj še dve možnosti.

CVRTJE
Z zmesjo napolnite vrečko za brizganje. Olje za cvrtje segrejete na 170 stopinj. Nato v olje brizgate kroge. Po treh minutah krofe obrnete in cvrete še tri minute. Ocvrte polagate na kos papirnate krpe, da se odteče odvečna maščoba. Še tople nabrizgate z marmelado.

MODEL ZA MAFINE
Model za mafine premažete z oljem. Vdrtine napolnite do ¾. Pečete v pečici ogreti na 185 stopinj približno 15 minut. Še tople nabrizgajte z marmelado.

MODELI ZA AMERIŠKE KOFE 
Silikonske modele obrišete z vato. Napolnite z zmesjo za krofe. Pečete v pečici ogreti na 185 stopinj. Čas peke prilagodite velikosti modelov. Če so krofi pečeni preverite z zobotrebcem. Zobotrebec zapičite v sredino in zavrtite. Nato ga izvlečete. Če je zobotrebec suh so krofi pečeni.

SERVIRNI NAMIG Krofe pred serviranjem potrosite z mletim sladkorjem. Servirajte jih isti dan kot ste jih pekli. 



0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo