Gamberi s sirom za žarPoletna osvežitev!

lahka solata

Pred nami je obdobje v katerem nam brbončice oz. kar celo telo sporoča nekoliko drugačne signale. 😉😉🌞Namreč naše telo v poletnem obdobju "funkcjonira" nekoliko drugače kot v zimskem obdobju. Hkrati nam sporoča "rabim nekaj lahkega in osvežujočega...".😋👌💪

slovenska istra
Z omenjenimi signali se ukvarjam tudi jaz 😀😉 in tudi prehrana zaplava 😋 v osvežujoče lahke okuse...
Poleg vseh zunanjih dejavnikov in z mojo poklicno deformacijo 😀😂 ob prebiranju drobnega tiska se trudim izbirati čim bolj lokalno... Saj sem prepričan, da vnos pripravljene hrane z lokalnimi artikli tudi pozitivno vpliva na naše telo! Realnost je tudi, da določen spekter artiklov ne ponuja možnosti za lokalno... Tako, da si s pomočjo deklaracij pomagam pri izboru čim kvalitetnejšega izbora...👍💝 V svoji domači kuhinji skoraj izključno uporabljam oljčno olje. In če ste zasledili zadnje članke o raziskavah omenjenih olj, veste da tudi tukaj potrebna pozornost!

zdrava solata
SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
KOLIČINA ZA  2 osebe ZAHTEVNOSTNA STOPNJA  enostavno  ČAS PRIPRAVE  15 minut   ALERGENI  laktoza,  raki, gluten**
** odvisno  od ostrigine omake, ali uporabljate z ali brez glutena

OSNOVA
6 strokov boba
300 g sira za žar
180 g gamberov
80 g rdeče paprike
100 g motovilca
ekstra deviško oljčno olje iz slovenske istre Leccino Morgan

DRESING
2 žlici ostrigine omake
50 ml ekstra deviškega oljčnega olja s čilijem iz ekološke pridelave Morgan
50 ml hladne vode
50 ml limoninega soka
ščep soli

...

 oljčno olje morgan


1. Bob oluščimo in skuhamo (10 minut) v vodi z dodatkom ščepa soli. Odcedimo in oplaknemo s hladno vodo.

2. Gambere odtalimo, oplaknemo s hladno vodo in dobro odcedimo. Sir za žar narežemo na kocke.
DELOVNI NAMIG Gambere boste najlažje odtalili in najmanj spremenili strukturo če jih stresete v skledo in zalijete s hladno vodo. Pustite stati približno 15 minut in nato dobro odcedite in osušite (jih stresete na kos papirnate brisače, pokrijete z drugim kosom brisače in z dlanjo nežno pritiskate).

3. Sir za žar stresemo v vročo ponev. Pokapamo z oljčnim oljem Leccino Morgan in na hitro popečemo, da dobi nežno rjavo skorjico. Nato dodamo gambere in pražimo 3 minute. Odstavimo. Dodamo bob in premešamo.

4. V posodico nalijemo hladno vodo, limonin sok, ostrigino omako in oljčno olje Chilli Morgan. Dodamo na kocke narezano rdečo papriko in sol. Premešamo.

SERVIRNI NAMIG Na servirnem krožniku naredite posteljico iz motovilca. Obložite s praženo mešanico in pokapate s pripravljenim dresingom.


Objavite komentar

0 Komentarji