Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Jabolčni krofi

Jesensko zimska sladica, ki ponuja popoln sladek užitek! Hkrati pa tudi zelo preprosta priprava...


Mljask jesensko zimski okusi!

KROFI

Z nižjimi zunanjimi temperaturami 🌨❅⛇ se v ospredje prerinejo nekoliko močnejše jedi, a pri tem ne zaostajajo niti sladice. 

Najnovejši sladki namig je zelo okusna in preprosta ideja za praznične dneve, ki so pred nami. Seveda ne smem pozabiti na krompirjeve počitnice.😜🥔🥔 
V osnovo sem vključil meni najljubšo vrsto jabolk, ki so postali moj vsakodnevni spremljevalec. Že slaba tri leta vsako jutro 2 kosa... 😋💝😋

jabolka preprosti recepti
STE VEDELI, DA vrsta jabolk Granny Smith izvira iz Avstralije in jih je leta 1868 po naključju odkrila Maria Ann Smith. Neko divjo sorto jabolk so zavrgli na kompost. Sadjarka Maria Ann Smith je na kompostu opazila, da so iz zavrženih ostankov zrasle sadike. Iz le teh naključnih sadik je nato vzgojila eno najpriljubljenejših sort jabolk na svetu.

krof recept
SESTAVINE IN POSTOPEK PRIPRAVE
KOLIČINA ZA  16 kosov ZAHTEVNOSTNA STOPNJA  enostavno  ČAS CVRTJA   5 minut   ALERGENI  laktoza, gluten, jajca

280 g pšenične črne moke
90 g kristalnega sladkorja
12 g pecilnega praška
50 g masla
2 jajci
1 čajna žlica cimeta
½ čajne žlice ruma
180 ml mleka
250 g jabolk Granny Smith - približno 2 kosa

IN ŠE...
olje za cvrtje
mleti sladkor za posip

...
enostavni recepti sladice

1.  V skledo stresemo suhe sestavine (moka, sladkor, pecilni prašek, cimet) in premešamo. V drugo skledo nalijemo mleko. Dodamo jajci, rum in stopljeno maslo. Dobro premešamo.

2. Suhemu delu prilijemo mokri del in dobro premešamo, da se sestavine povežejo. Jabolka očistimo, narežemo na majhne kocke in umešamo v biskvitno zmes. Skledo pokrijemo in pustimo stati 20 minut.

DELOVNI NAMIG Jabolka za pripravo krofov nisem olupil! Tako ali tako 😀😉 kadarkoli uporabljam jabolka jih nikoli ne lupim. Pravijo, da je prav največ vitaminov tik pod lupino... In to tudi eden od razlogov zakaj nikoli ne lupim. 

krof

3.  Olje za cvrtje segrejemo na temperaturo 180 stopinj. Klešče za sladoled naoljimo, zajamemo zmes in jo položimo v olje. Med cvrtjem s penovko krofe večkrat obrnemo. Cvremo 5 minut. Ocvrte krofe položimo na kos papirnate brisače, da vpije odvečno maščobo.

DELOVNI NAMIG Količina krofov in čas cvrtja velja za sladoledne klešče z velikostjo 35 mililitrov. Lahko uporabite tudi manjše ali večje klešče, žlico, zajemalko... in temu prilagodite čas cvrtja.
Količina olja - olje naj sega od dna kozice v višino vsaj pet centimetrov.

PREPROSTI RECEPTI KROFI
SERVIRNI NAMIG Še mlačne krofe potrosite z mletim sladkorjem. Mletemu sladkorju lahko primešate cimet!


0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo