Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Goveji file s sezamom

Kombinacija sestavin za zdravo kosilo ali večerjo ponuja popln užitek...

Nizkokalorično in zdravo!

Po tednu dni opazovanja se ugotavlja, da v drugem letošnjem "lockdownu" malce drugačne navade pri izboru jedi.

Žal nas je situacija pripeljala do drugega "zaprtja" Slovenije zaradi virusa Covid19. Če se osredotočim na prvo zaprtje so ljudje posegali bolj po kaloričnih jedeh. Moja opažanja in primerjave z drugim ponujajo rezultat, da v ospredje stopili bolj zdrave sestavine oz. "lažja" hrana. Mogoče nas prva "karantena" kaj izučila. 😂😂😂  No ja vsaj mene. 🙈🙉🙊 Z nažiranjem pridobil slabih 10 kg in stežka jih spravil dol... a sedaj vsekakor ne želim ponoviti... Vsaj trudim se, če bo ratalo pa še ne vem.😂😂😂😂

V obdobju prvega letošnjega zaprtja objavljal recepte s skupnim imenovalcem "INSTA RECEPTI". Recepture si lahko ogledate ⇛TUKAJ. Za drugo zaprtje malček zadeve preoblikoval in poimenoval rubriko "LOCKDOWN - hitri namigi". V sklopu te rubrike boste lahko zasledili v večini recepte brez količin, a tam kjer so potrebne jih bom vsekakor zabeležil. Hkrati se bom potrudil, da ob prebiranju vklopite svojo kulinarično domišljijo in pripravite svojo verzijo, ki je lahko še okusnejša od moje... 

Nizkokalorični in zdrav krožnik je sestavljen iz govejega fileja s sezamom, cvetačnega kuskusa, avokada iz žara in solatke iz koromača. Kot piko na "i" lahko dodate še malček balzamične omake.

GOVEJI FILE S SEZAMOM

Po osebi potrebujete 150 g očiščenega in uležanega govejega fileja, približno dve žlice sezama, oljčno olje in začimbe (sol, česen granulat in začimbe za solatni preliv).

Osebno veliko uporabljam mešanico začimb za solatni preliv, saj kombinacija ponuja meni ljubi okus. Eden od razlogov vsekakor luštrek. Mešanica vsebuje le tega. Luštrek spada med meni najljubše začimbe in po mojem mnenju ponuja lep okus.

Goveji file narežete na tanke rezine. Na vroči ponvi brez dodatkov prepražite sezam, nato dodate rezine fileja, pokapate z oljčnim oljem. Pražite dobre 3 minute. Večkrat premešate. Pred koncem začinite s po ščepom soli, česna in mešanice začimb za solatni preliv.

AVOKADO IZ ŽARA

Avokado (polovica po osebi) prepolovite, odstranite koščico, olupite, pokapate z oljčnim oljem in začinite s ščepom soli. Nato ga na hitro popečete na vroči ponvi.

CVETAČNI KUSKUS

Cvetačo očistite, operete pod hladno tekočo vodo in naribate na najmanjši nastavek. V kozico nalijete vodo. Dodate malo mleka, rezino limone in sol. Pustite, da zavre. Naribano cvetačo stresete v vrelo vodo in kuhate 2 minute. Odcedite in oplaknete s hladno vodo.

SOLATKA IZ KOROMAČA

Koromač (polovica na osebo) prepolovite, odstranite koren in narežete na čim tanjše rezine. Dodate kocke rdeče paprike (tretjina paprike po osebi). Začinite s soljo, oljčnim oljem in limoninim sokom. Premešate.

BALZAMIČNA OMAKA

V kozico nalijete 100 ml temnega balzamičnega kisa. Dodate po žlico akacijevega medu in temne sojine omake ter dve žlice soka sveže pomaranče. Prilijete 70 ml vode in kuhate toliko časa do polovice povre. Pred uporabo omako ohladite.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo