Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Krompirjeva fokača z rožmarinom in česnom

Mehka fokača iz krompirjevega testa z rožmarinom in česnom. Popolna za deljenje in nedeljsko kosilo brez mesa.
0
Krompirjeva fokača z zlatorjavo skorjico, potresena z rožmarinom in pečenim česnom, postrežena na deski

Namesto klasičnega kosila, za nedeljo pripravimo nekaj drugačnega – mehko, rahlo hrustljavo fokačo iz krompirjevega testa. Odlična za deljenje in postrežena z jogurtovo omako ali sezonsko solato.

Sestavine

  • 250 g kuhanega krompirja

  • 150 g moke

  • 1/2 zavitka pecilnega praška

  • 1 strok česna

  • svež rožmarin

  • olivno olje 

  • sol, poper - po okusu

Postopek

  1. Krompir pretlači in zmešaj z moko, pecilnim praškom, soljo in malo olja.

  2. Testo razporedi na papir za peko, posuj z rožmarinom, poprom in tankimi rezinami česna.

  3. Pecite 25 min na 200 °C.

Za videz efekt, z ročajem lesene kuhovnice naredi v testu luknje. Odlično se poda s humusom, kremnim sirom ali pečeno zelenjavo.

Cedilo ali sito? Majhna mreža z veliko močjo
Izpostavljeno 🔥

Cedilo ali sito? Majhna mreža z veliko močjo

Poglej, če ti sede 🧐
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo