Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Krompirjeva ponev z rdečim zeljem in jabolkom

Topla jesensko obarvana jed z rdečim zeljem, krompirjem in sladkim jabolkom.
0

Petek naj bo brez mesa, a bogat z okusi. Krompir, jabolko in kislo rdeče zelje ustvarijo prijetno sladko-kislo ravnotežje.

Sestavine (za 2 osebi)

  • 4 krompirji

  • 1/2 manjše glave rdečega zelja

  • 1 jabolko

  • 1 čebula

  • 1 žlica kisa

  • 1 žlička sladkorja

  • olje, sol, poper

Postopek

  1. Krompir nareži na majhne kocke, začini s soljo in popeci v ponvi z malo olja, da se zmehča in rahlo zapeče.

  2. Medtem na drugi ponvi popraži čebulo, dodaj narezano zelje, jabolko, sladkor in kis. Praži 12 minut, da se zelje zmehča.

  3. Zmešaj z zapečenim krompirjem, premešaj in postrezi.

Če želiš, dodaš žlico hrena ali žlico kisle smetane – krasen kontrast.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo