Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Piščančji takitosi s sirom in jogurtovo omako

Zvite tortilje s piščancem in sirom, hrustljavo zapečene – popolno za sobotno kosilo.
0

Sobotna klasika, ki nikoli ne razočara! Zvite tortilje, zapečene do hrustljave popolnosti, nadevane s piščancem in sirom. Takoj grejo iz pekača na mizo.

Sestavine (za 2 osebi)

  • 2 tortilji (premer 25 cm)

  • 200 g pečenega piščanca

  • 40 g naribanega sira

  • 2 žlici grškega jogurta

  • po ščep: dimljena paprika, česen granulat, čili kosmiči, sol

  • olja

Postopek

  1. Piščanca natrgaj ali nareži na tanke rezine, zmešaj s sirom, začimbami in jogurtom.

  2. Tortilji razrežeš na štiri dele. Po širšem delu kosov tortilje nanesi nadev, zvij in položi na pekač.

  3. Premaži z malo olja in peci 15 minut pri 200 °C, da so lepo zapeče.

  4. Postrezi z jogurtovo omako z limeto ali kislo smetano.

Dodaj nekaj vloženih jalapeñov, če si za bolj pikantno verzijo. Kot priloga pa ocvrt krompirček in skleda listnate solate.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo