Petek je! In ker je teden skoraj zaključen, naj bo tudi recept nekaj posebnega – malo za razvajanje, malo za toplino, predvsem pa za dober občutek na krožniku. 🧀🥔
Rustikalne sirove tortice so prav to: zlato zapečene mini porcije iz krompirja, masla, smetane, slanine in mocarele – zapakirane v prikupne modelčke, ki takoj dvignejo celotno izkušnjo.
So božansko mehke, bogatega okusa in popolne za postrežbo ob mesni jedi, solati ali kar tako – z žlico direktno iz skodelice (preverjeno najboljši način 😄). Recept je del mojega krompirjevega sklopa, ki ga objavljam vsak dan ob 17.00 – in danes zaključujemo delovni teden z nasmehom in sirom.
Naslednji krompirjev recept te čaka v ponedeljek. Do takrat pa: dober tek in lep vikend – naj bo rustikalno in po tvoje! ✨
Sestavine (za 4 porcije)
-
200 g krompirja
-
30 g masla
-
75 g kisle smetane (crème fraîche)
-
50 g slanine
-
sveže mlet poper
-
provansalska zelišča
-
250 g mocarele
Postopek
-
Priprava krompirja
Krompir operemo in ga z olupkom kuhamo približno 20 minut. Ko je kuhan, ga odcedimo, olupimo, pretlačimo in pretlačimo še skozi cedilo, da dobimo gladko kašo. -
Priprava mase
Krompirjevo kašo zmešamo z maslom in kislo smetano (crème fraîche). Slanino narežemo na drobne kocke in jo primešamo k krompirjevi masi. Začinimo s soljo, poprom in provansalskimi zelišči. -
Gratiniranje tortic
Z maso napolnimo štiri majhne modelčke za peko (s premerom približno 10 cm). Mocarelo narežemo na rezine in z njo obložimo vrh krompirjeve mase. Tortice pečemo oz. gratiniramo 8–10 minut pod žarom (zgornje gretje v pečici), da se sir zlato zapeče.
Ni komentarjev
Objavite komentar